Fogbeültetés implantátummal I Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés implantátummal

A hiányos fogak pótlásának az egyik legjobb módszere a fogbeültetés implantátummal, amit nagy szakértelemmel, és tapasztalattal alkalmazunk a Móricz Dentalban is. Alábbi cikkünkben az ezzel kapcsolatos legfontosabb információkat gyűjtöttük össze annak érdekében, hogy minél tájékozottabban, és magabiztosabban ülhessenek be fogorvosi székeinkbe!

Fogbeültetés implantátummal

Hogyan segít a hiányzó fogak pótlásában a fogbeültetés implantátummal?

A hiányzó fogak helyettesítésére a fogbeültetés implantátummal egy nagyon gyakran használt eljárás, de hogyan működik pontosan, hogyan képes az implantátum helyettesíteni egy fogat? A fogbeültetés implantátummal több lépésből áll, mely során egy mesterséges foggyökeret, azaz implantátumot helyezünk el a csontba, ami az íny felszíne alatt helyezkedik el és pótolja a hiányzó fog gyökerét. Amikor megtörténik a fogbeültetés implantátummal, a végleges fogpótlásig gyógyulási időre van szükség, ugyanis időbe telik mire megtörténik a csontosodás, stabilizálódik az implantátum az ínyben. (Ezalatt sem kell „fog nélkül” élnie, ideiglenes fogpótlás kerül az implantátumra.) Ezt követően az implantátumra egy felépítmény kerül, ami az íny felszíne felett pótolja a hiányos fogat, egy lecsiszolt foghoz hasonlóan. A felépítményre pedig felkerül a fogpótlás, amely megtévesztésig hasonlít a természetes fogakra. A Móricz Dental Fogászaton a legkorszerűbb eljárásokkal, a legjobb alapanyagokkal dolgozunk: a fogpótlás nagyon esztétikus lesz, szinte senki sem fogja észrevenni, hogy nem igazi fogról van szó. A fogbeültetés implantátummal tehát egy hosszabb folyamat, azonban rengeteg előnye van.

Milyen előnyei vannak a fogbeültetésnek implantátummal?

A hiányos fogazat, egy vagy több hiányos fog nemcsak nem esztétikus, de nem is egészséges. A fogbeültetés implantátummal segít a hiányos fogak okozta negatívumok elkerülésében. Az eljárásnak köszönhetően visszanyerjük a rágóképességünket, illetve igényes megjelenésünket és mosolyunkat. Amennyiben Ön is foghiánnyal küzd, biztosan ismerős Önnek az érzés, amikor félően szólal meg nyilvános helyen, vagy kellemetlenül érzi magát, ha mások társaságában kell valamit elfogyasztani. Vannak olyan ételek, amik lekerültek a menüről, csak mert nehezen tudja őket elrágni? A Móricz Dental Fogászaton orvosoljuk a problémáját! A fogimplantátum beültetésével elkerülheti a csontsorvadást, amit egy hiányos fog képes előidézni, amennyiben nincsen pótolva. Tudta, hogy ha van egy hiányos foga, akkor az azzal szomszédos, valamint szemben álló fogak is kimozdulnak a pozíciójukból az üres hely felé dőlve? A fogbeültetés implantátummal egy nagyon hatékony módszer ennek az elkerülésére!

Hogyan történik a fogbeültetés implantátummal?

Amennyiben hiányos foga, fogai vannak, biztosan szeretné tudni, hogy mire kell számítani a kezelés során, ezért mutatjuk, hogy pontosan hogyan történik a fogbeültetés implantátummal. Mint minden kezelés a Móricz Dental Fogászaton, a fogbeültetés implantátummal is egy személyes fogbeültetésre fókuszált konzultációval indul. Ezen alkalommal minden kérdésére választ kaphat, valamint részletes felvilágosítást is adnak fogászati specialistáink a teljes folyamatról, fontos tudnivalókról. Az implantációt egy alapos fogászati diagnosztika előzi meg, ez szükséges ahhoz, hogy egy teljes képet kapjunk a fogak, az íny, a teljes szájüreg állapotáról. Ez után tudjuk megtervezni a fogbeültetést (darabszám, méret, pozíció). A fogbeültetés implantátummal helyi érzéstelenítésben zajlik, ezért Ön nem fog érezni belőle semmit, fájdalmat sem! A gyógyulási periódus végéig ideiglenes fogpótlással helyettesítjük a hiányos fog íny felőli részét, az esztétikus összkép érdekében. Ezt követi az implantátum feltárása és ínyformázás. Az utolsó lépés az implantációs fogpótlás készítése és végleges rögzítése az implantátumokra. A folyamat után fogászati kontroll szükséges! Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Fájdalmas a fogbeültetés implantátummal?

A fogbeültetés implantátummal nem jár fájdalommal, mert helyi érzéstelenítésben történik. Fogbeültetéstől vagy fogorvostól való nagy fokú félelem esetén a fogbeültetés implantátummal altatásban is történhet. Ekkor biztosan nincs kellemetlen érzés vagy fájdalom és ébredés után sem lesznek rossz emlékei.

Mit kell tennie, ha szeretné megismerni a lehetőségeit a fogbeültetésre implantátummal?

El kell jönnie a Móricz Dentalba egy személyes implantációs konzultációra! Jelentkezzen be online elérhetőségeink egyikén! Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom
Szájszag vagy rossz lehelet I Moricz Dental Fogászat

Szájszag vagy rossz lehelet – mi okozza?

A szájszagot számos tényező okozhatja, de a leggyakoribbak közé tartozik a nem megfelelő szájhigiénia. Amikor az ételmaradékok a szájban maradnak, baktériumok szaporodnak el, amelyek kellemetlen szagokat termelnek. Egyes ételek, mint a fokhagyma és a hagyma, valamint az alkohol és a dohányzás is hozzájárulhatnak a szájszag kialakulásához.  A szájszárazság – ami csökkenti a nyál termelését, ami segít megtisztítani a szájat – szintén előidézhet szájszagot.  Továbbá, bizonyos betegségek, mint a cukorbetegség, a krónikus tüdőbetegségek, a vese- vagy májbetegségek is okozhatnak rossz leheletet.

Tovább olvasom
Implantátum kezelés folyamat I Móricz Dental Fogászat

Implantátum kezelés folyamata

Miért fontos az implantátum kezelés folyamata?
Az egészséges és ragyogó mosoly nem csupán esztétikai kérdés, hanem az általános jóllét és az önbizalom növelésének kulcsa is. A fogászati implantátumok forradalmasították a fogpótlás világát, lehetővé téve számunkra, hogy visszaadjuk Önnek azt az életminőséget, amit egykoron a természetes fogak biztosítottak.

Tovább olvasom
Fogbeültetés altatásban | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés altatásban

Sokan vannak olyanok, akik különböző okokból tartanak a fogászati kezelésektől, és jobban szeretnék, ha a műtéteket altatásban, nem pedig érzéstelenítés mellett végeznék el. Számukra van egy jó hírünk: a fogbeültetés altatásban is lehetséges!

Tovább olvasom
Fogorvos implantátum szakértő I Móricz Dental Fogászat

Fogorvos implantátum szakértő

Amit a fogorvosi implantátumokról érdemes tudnia egy szakértő tolmácsolásában!
A fogorvosi implantátumok azon modern fogászati technológiák közé tartoznak, amelyek célja a hiányzó fogak pótlása. Ezek az implantátumok mesterséges gyökerek, amelyeket közvetlenül az állkapocsba kerülnek beültetésre. 
Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az implantátum stabilan rögzüljön, így biztosítva az implantációs fogpótlás természetes funkcióit és megjelenését. A beültetési folyamat egy fogorvos implantátum szakértő által végzett műtéti eljárás, amit helyi érzéstelenítésben végzünk, így Ön minimális kellemetlenséget érez csak. Az implantátumok anyaga, általában titán, ami kiváló biokompatibilitással rendelkezik és elősegíti az állkapocscsal való összenövést. Hosszú távú stabilitást biztosít.

Tovább olvasom

Rólunk mondták