Vérző íny oka | Móricz Dental Fogászat

Vérző íny oka | Mi állhat a háttérben? Tudnivalók a fogorvostól

A vérző íny oka, kezelése, megelőzése | Móricz Dental

Mi lehet a vérző íny oka? Hogyan kezelhető? Hogyan előzhető meg? Minden fontos tudnivaló a vérző ínyről a Móricz Dental szakértő fogorvosaitól. 

Vérző íny oka | Mi állhat a háttérben? Tudnivalók a fogorvostól

Mire kell, hogy figyelmeztesse Önt a vérző íny?

A vérző íny egy nem természetes állapot, amelyre azonnal figyelmet kell fordítani, hiszen a szervezetben ilyenkor gyulladásos állapot áll fenn, amit mielőbb kezeltetni szükséges a szövődmények elkerülése érdekében. A vérző íny oka mögött nem az intenzív fogmosás áll, amelyre legtöbben gondolnának, hanem egy ennél sokkal összetettebb fogászati probléma. Amennyiben Ön is fogínyvérzést tapasztal akár fogmosáskor, evésnél vagy bármikor máskor, mielőbb keresse fel rendelőnket, ahol parodontológus fogszakorvosunk segít a vérző íny okának megtalálásában és kezelésében. Fontos tudnivaló, hogy a vérző íny magától nem fog elmúlni, és amennyiben nem kezelteti, akár csontsorvadást vagy a fogak elvesztését is okozhatja hosszú távon. 

Hogyan alakul ki a vérző íny?

A vérző íny oka a legtöbb esetben a nem megfelelő szájhigiénia, amely több tényezőből tevődik össze:

Emellett a rendszeres fogorvosi szűrés elengedhetetlen legalább félévente, annak érdekében, hogy szájhigiéniánkat megfelelően fenntarthassuk és kiszűrjük a fenti problémákat. Ha Ön is gyakran halogatja a fogorvos meglátogatását, akkor ne várjon tovább, hiszen problémája még súlyosabbá válhat! 

Mi az oka a vérző íny kialakulásának?

Ugyan a vérző íny oka általában a felhalmozódott fogkő, vagyis az elhanyagolt szájhigiénia, a háttérben álló probléma más is lehet. 

  • fogkő lerakódás
  • káros baktériumok megtelepedése a lerakódott fogkövön
  • gyulladásos állapot kialakulása a káros baktériumok miatt
  • genetika
  • gyógyszer mellékhatások

A probléma forrásának feltárása azonban lényeges a kezelés szempontjából, hiszen csakis úgy lesz sikeres, ha előtte felállítottuk a vérző íny okának pontos diagnózisát. Ehhez nyújtanak segítséget fogászati diagnosztikai eszközeink, amelyek a legújabb technológiáknak köszönhetően precíz képalkotást tesznek lehetővé. A képalkotás után fogszakorvosaink nem csak a diagnózis felállítását, de a kezelési terv megalkotását is hatékonyan el tudják készíteni, amelyből Ön megtudhatja, milyen lépések szükségesek az ínyvérzés megszüntetéséhez, valamint ez mennyi időt vesz igénybe és mennyibe kerül. 

Hogyan előzhető meg a vérző íny problémája tudatos fogápolással?

Az ínyvérzés elkerülésére, megelőzésére az otthoni megfelelő fogápolás az elsődleges. Ha az alapok nincsenek rendben, akkor aligha fenntartható egy adott, egészséges állapot. Nagyon fontos, hogy megfelelő szájhigiéniája érdekében az alábbiakra figyeljen és rendszeresen alkalmazza: 

  • napi legalább kétszeri, legalább 3-4 percig tartó alapos és tudatos fogmosás
  • fogselyem és fogköztisztító kefe napi szintű használata
  • fogkő lerakódásának megakadályozása a rendszeres, legalább félévenkénti fogkőeltávolítással a Móricz Dentalban
  • részvétel rendszeres fogászati kontrollvizsgálatokon a Móricz Dentalban

Ha Ön is régen járt fogorvosnál, ugyan nincs panasza, mégis szeretné ellenőriztetni fogai és szájhigiéniája állapotát, valamint megelőzni a vérző íny kialakulását, akkor jöjjön el rendelőnkbe dentálhigiéniai kezelésre. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online

Hogyan szüntetjük meg a vérző íny okát a Móricz Dentalban?

Rendelőnkben nagy tapasztalattal rendelkező, parodontológus fogszakorvos dolgozik, aki kifejezetten fogínyproblémákra, fogágybetegségekre specializálódott. Így a vérző íny okának feltárása, annak kezelése parodontológus szakorvosunk által történik az alábbi módon:

Ha szeretné tudni milyen nálunk az ínyvérzés megszüntetésére szolgáló fogászati kezelés, akkor nézzen bele korábbi páciensünk vélemény videójában, ahol tapasztalatairól mesél: 


Mit kell tennie a vérző íny okának megszüntetése érdekében?

Jöjjön el a Móricz Dental Fogászatára, ahol kiemelt szakterületünk a parodontológia, így segítünk Önnek megszüntetni az ínyvérzést kiváltó tényezőt, valamint kezelni a kialakult szövődményeket. Kérjen parodontológiai konzultációs időpontot most fogászatunkra a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online űrlapunk kitöltésével! 
Várjuk szeretettel rendelőnkben! 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogínygyulladás okai, fogínygyulladás megelőzése | Móricz Dental

Fogínygyulladás okai, fogínygyulladás megelőzése | Móricz Dental

A fogínygyulladás egy gyakori fogászati megbetegedés, amit bizonyára már Ön is tapasztalt. Szeretné elkerülni a vérzéssel, és más kellemetlen tünetekkel járó fogínygyulladást? Mutatjuk, mit kell tennie a megelőzés érdekében, mik a fogínygyulladás okai!

Tovább olvasom
Fogfájás kezelése | Móricz Dental

Fogfájás kezelése – mit lehet tenni, ha fáj egy fog?

Sokunk egyik legnagyobb ellensége, a semmi áron múlni nem akaró, nyilalló fogfájás. Ha valakinek volt már fogászati problémája, és fájt a foga, akkor biztosan nem kell bemutatni a rémes érzést, helyette inkább beszélünk a fogfájás kezeléséről. A fog több ok miatt fájhat, ezért többféle kezelési módja van a fogfájásnak.
 

Tovább olvasom
Bölcsességfog fájdalom | Móricz Dental

Bölcsességfog fájdalom: hogyan lehet kezelni vagy megelőzni?

Bölcsességfog fájdalommal viszonylag gyakran találkozni, ezért érdemes megismerni mi a teendő, ha esetleg Önnél is jelentkezik. Lássuk miért alakul ki bölcsességfog fájdalom, hogyan lehet megelőzni, valamint kezelni hatékonyan?

Tovább olvasom
Fogínyvérzés kezelése I Móricz Dental Fogászat

Fogínyvérzés kezelése

Vérzik az ínye fogmosás közben? Szeretné elkerülni ezt a kellemetlen tünetet? Mutatjuk a fogínyvérzés kezelésének leghatékonyabb módját, kialakulásának okait, és azt is, hogy milyen következményei lehetnek, ha a fogínyvérzés kezelése nem történik meg időben.

Tovább olvasom
Fogkő következményei I Móricz Dental Fogászat

Fogkő következményei

A fogkő egy nagyon gyakori fogászati probléma, lehet, hogy Önt is érinti, csak éppen nem tud róla, annak ellenére, hogy a fogkőnek komoly következményei lehetnek. Ha szeretné megőrizni fogai épségét, akkor az alábbi fogkőről szóló cikkünket ajánljuk elolvasásra!

Tovább olvasom

Rólunk mondták