Teljes fogbeültetés | Móricz Dental Fogászat

Teljes fogbeültetés: Hogyan zajlik? Minden, amit tudnia szükséges

A teljes fogbeültetés egy hosszadalmasabb fogpótlási eljárás, amely azonban a későbbiek során az egyik legkifizetődőbb is. Ha szeretné visszaszerezni magabiztos mosolyát és megszüntetné foghiányát, akkor szakfogorvosaink segítenek Önnek!

Teljes fogbeültetés: Hogyan zajlik? Minden, amit tudnia szükséges

Mikor lehet hasznos az Ön számára a teljes fogbeültetés?

 • teljes fogatlanság esetén
 • ha a csontállomány alkalmas a fogbeültetésre
 • ha a csontállomány nem alkalmas, akkor csontpótlással még mindig megoldható a fogbeültetés

A teljes fogbeültetés megoldást kínál Önnek a foghiány megszüntetésére, amely nem csak esztétikai, de egészségügyi szempontból egyaránt problémát okozhat. A teljes foghiány kialakulása egy hosszadalmas folyamat, melyet legtöbb esetben súlyos fogászati probléma okozott. A foghiány következtében további szövődmények jelentkezhetnek, amelyek között felmerülhet az állkapocscsont sorvadása. Ez a csontsorvadás megnehezítheti a fogbeültetést, hiszen ebben az esetben már csontpótlásra is szükség lehet, amely meghosszabbítja a teljes fogbeültetés idejét. Érdemes tehát mielőbb felkeresnie rendelőnket kialakult foghiány esetén, hogy Ön újra magabiztosan mosolyoghasson. 

Hogyan történik a teljes fogbeültetés a Móricz Dentalban?

A teljes fogbeültetés egy hosszadalmasabb fogpótlási eljárás, amely viszont az egyik legkifizetődőbb az Ön számára, hiszen élhető és fix mosolyt biztosít. A teljes fogbeültetés után fogait ugyanúgy használhatja, mint saját fogait, így a beszéd és az evés sem okoz gondot. 
A teljes fogbeültetés menete:

 • Digitális diagnosztika az implantátum beültetés lehetőségének feltárására
 • Fizikai vizsgálat az implantátumok pontos helyének és pozíciójának megtervezéséhez
 • Kezelési terv és árajánlat készítés
 • A beavatkozása előkészítése (szükség esetén csontpótló beavatkozás elvégzése)
 • Helyi érzéstelenítés a fájdalommentes fogbeültetésért
 • A megtervezett és elfogadott darabszámú implantátum beültetése (teljes fogatlanság esetén sem kell minden hiányzó fog helyére implantátumot beültetni; az alsó álkapocsba és a felső állkapocsba is elegendő 6-6 implantátum beültetése
 • A gyógyulási csavar rögzítése
 • A műtéti seb zárása varrattal
 • Varrateltávolítás
 • Ezt követi a gyógyulási periódus
 • A gyógyulási periódust követően készül el az implantációs fogpótlás

A teljes fogbeültetés során az implantációs fogpótláskor az úgynevezett All-on-4/6 csavarokra egy teljes ív foghidat helyezünk a felső és az alsó fogsor helyére. A foghidak berakása után a fogak teljes mértékben terhelhetők, bár az első pár napban érdemes időt hagyni, hogy megszokja új mosolyát. 
Szeretne megtudni a teljes fogbeültetésről további részleteket? Jöjjön el implantológus szakorvosainkhoz egy személyes konzultációra, ahol segítenek az egyedileg kialakított kezelési terv felállításában! Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Mitől lesz fájdalommentes a teljes fogbeültetés a Móricz Dentalban?

A Móricz Dental Fogászatán számunkra az egyik legfontosabb küldetés a pácienseink elégedettsége. Ezért rendelőnkben csakis a legmagasabb minőségű technológiákat és a legjobb minőségű anyagokat alkalmazzuk, valamint szakképzett és nemzetközi gyakorlattal rendelkező fogorvosok dolgoznak nálunk. A pácienseink elégedettsége nem csak a fenti pontokon múlik, hanem azon is, hogy az eljárás mennyire fájdalommentes. Rendelőnkben a teljes fogbeültetési eljárást egyaránt fájdalommentesen végezzük el, amely az alábbiak miatt lehetséges: 

 • Pontos tervezés
 • Precíz tájékoztatás
 • Helyi érzéstelenítés

Mit tegyen, ha az Ön fogászati problémájára is a teljes fogbeültetés az ideális megoldás?

Jöjjön el a Móricz Dentalba egy teljes fogbeültetés személyes konzultációra, ahol feltárásra és megbeszélésre kerül az összes fogbeültetés lehetőség és az is, hogy milyen fogpótlás kerüljön a beültetett implantátumokra.
Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogínyvérzés kezelése I Móricz Dental Fogászat

Fogínyvérzés kezelése

Vérzik az ínye fogmosás közben? Szeretné elkerülni ezt a kellemetlen tünetet? Mutatjuk a fogínyvérzés kezelésének leghatékonyabb módját, kialakulásának okait, és azt is, hogy milyen következményei lehetnek, ha a fogínyvérzés kezelése nem történik meg időben.

Tovább olvasom
Fogkő következményei I Móricz Dental Fogászat

Fogkő következményei

A fogkő egy nagyon gyakori fogászati probléma, lehet, hogy Önt is érinti, csak éppen nem tud róla, annak ellenére, hogy a fogkőnek komoly következményei lehetnek. Ha szeretné megőrizni fogai épségét, akkor az alábbi fogkőről szóló cikkünket ajánljuk elolvasásra!

Tovább olvasom
Fogszuvasodás kezelése I Móricz Dental Fogászat

Fogszuvasodás kezelése

Rengeteget hallani a fogszuvasodásról a tv reklámokban, mindenki tudja, hogy el kell kerülni, de azt már nem, hogy hogyan? Ebben a cikkben minden fontos információt megosztunk a fogszuvasodás kezelésével kapcsolatban Önökkel, hogy hatékonyabban tudják felvenni a harcot az egyik leggyakoribb fogászati betegséggel. 

Tovább olvasom
Teljes fogpótlás I Móricz Dental Fogászat

Teljes fogpótlás

Teljes fogpótlásra nem sok esetben van szükség szerencsére, de amennyiben Önnek igen, akkor ezen az oldalon minden fontos információt elolvashat ezzel kapcsolatban. A teljes fogpótlás típusairól, valamint a pontos eljárás menetéről is megosztunk minden fontos tudnivalót Önnel.

Tovább olvasom
Professzionális fogkőeltávolítás I Móricz Dental Esztétikai Fogászat

Professzionális fogkőeltávolítás

Professzionális fogkő eltávolítás segítségével teljesen fájdalommentesen szabadulhat meg Ön is a sok fogászati betegséget előidéző fogkőtől. Válassza a Móricz Dental egyszerű, gyors, professzionális fogkőeltávolítási módszerét, és mondjon búcsút a fogköveknek!

Tovább olvasom

Rólunk mondták