Sürgősségi fogászat I Móricz Dental Fogászat

Sürgősségi fogászat I Mit tegyünk váratlan fogászati problémák esetén?

Az azonnali kezelést igénylő fogászati problémák gyakran váratlanul lépnek fel, és sürgős beavatkozást igényelnek a fájdalom enyhítése, a fertőzések megelőzése vagy a további károk elkerülése érdekében. A sürgősségi fogászat fontos szerepet játszik a hirtelen fellépő fogászati problémák kezelésében. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb sürgősségi helyzeteket és azok megoldásait.

 

Sürgősségi fogászat I Mit tegyünk váratlan fogászati problémák esetén?Bejelentkezés

Gyors és professzionális fogászati segítség

Sürgősségi Fogászat: gyors megoldás váratlan fogászati problémákra

A leggyakoribb sürgősségi fogászati problémák közé tartozik a fogfájás, a fogtörés, a fogak kilazulása vagy elvesztése, valamint a fogíny vérzése vagy duzzadása. A fogfájás általában egy súlyosabb fogászati probléma, például fogszuvasodás vagy gyökércsúcs-gyulladás tünete lehet. Ilyen esetekben a fájdalom gyakran erős, és gyors beavatkozást igényel a beteg állapotának javítása érdekében.
A fogtörés gyakran balesetek következtében alakul ki, például sportolás vagy esés során. Ebben az esetben a fog helyreállítása és a további sérülések megelőzése érdekében azonnali kezelést igényel. A kilazult vagy elveszett fogak esetén szintén fontos a gyors cselekvés, hogy növeljük a fogak megmentésének esélyét.

Hívja a +36 1 3611 222-es telefonszámot és kérjen időpontot vagy töltse ki !

Milyen problémára jelent megoldást a sürgősségi fogászat?

A sürgősségi fogászat célja nem csupán a fájdalom enyhítése, hanem a hosszú távú problémák megelőzése is. Például egy kezeletlen fogfertőzés továbbterjedhet, és súlyosabb egészségügyi problémákhoz vezethet, például arcüreggyulladáshoz vagy akár szepszishez. Ezért fontos, hogy a sürgősségi fogászati ellátást minél előbb igénybe vegyük, ha bármilyen akut probléma merül fel.

  • Fogfájás: A fogfájás gyakran a fogszuvasodás, fertőzés vagy fogínybetegség jele. Azonnali kezelés szükséges a fájdalom enyhítésére és a további komplikációk elkerülésére. Ha erős, lüktető fájdalmat tapasztal, ne habozzon felkeresni fogorvosát.
  • Fogtörés: A fogtörés baleset vagy kemény étel rágása közben is bekövetkezhet. Ha letörik a foga, azonnal öblítse ki száját meleg vízzel, és keresse fel a sürgősségi fogászatot. Az időben történő beavatkozás megmentheti a fogat és helyreállíthatja a mosolyát.
  • Fogak kilazulása vagy elvesztése: Baleset vagy sérülés következtében előfordulhat, hogy egy vagy több foga kilazul vagy kiesik. Ha kilazult foggal van dolga, óvatosan próbálja a helyére igazítani, de ne erőltesse. Ha kiesett a foga, próbálja meg visszahelyezni a fogínybe, vagy tárolja tejben, amíg eljut a fogorvoshoz. A gyors cselekvés növeli a fog visszahelyezésének esélyét.
  • Fogíny vérzése vagy duzzadása: A fogíny vérzése vagy duzzadása súlyosabb fogászati problémákra utalhat, mint például fogínygyulladás vagy fertőzés. Ha ilyen tüneteket észlel, fontos, hogy azonnal forduljon fogorvoshoz a megfelelő kezelés érdekében.

Mit tegyen ha sürgősségi fogászati ellátásra van szüksége?

Ne hagyja figyelmen kívül a fogászati sürgősségi helyzeteket. A gyors és hatékony beavatkozás nemcsak a fájdalom enyhítésében segít, hanem megóvja fogainak egészségét is. Ha sürgős fogászati ellátásra van szüksége, keressen fel minket bizalommal!
A sürgősségi fogászat létfontosságú szerepet játszik a gyors és hatékony fogászati ellátás biztosításában, és hozzájárul a páciensek általános egészségének megőrzéséhez. Az azonnali beavatkozás nemcsak a fájdalmat enyhíti, hanem hosszú távon is javítja a szájüreg egészségét, megelőzve a súlyosabb problémák kialakulását.


Bejelentkezés

Gyors és professzionális fogászati segítség

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták