Professzionális fogkő leszedés | Móricz Dental Fogászat

Professzionális fogkő leszedés

A professzionális fogkő leszedés nemcsak fogai szépségének megőrzésében segít, hanem abban is, hogy egészséges legyen fogazata, és elkerülje az olyan fogászati problémákat, amik akár a fogai elvesztésével is járhatnak. Ebben a cikkben leírunk mindent, amit a professzionális fogkő leszedésével kapcsolatban tudni kell.

Professzionális fogkő leszedés

Mikor van Önnek is szüksége professzionális fogkő leszedésre?

A professzionális fogkő leszedés egy teljesen fájdalommentes, rutin fogászati beavatkozás, amire Önnek is szüksége lehet ahhoz, hogy egészségesek, és esztétikusak legyenek fogai. Lerakódások, sárgás, barnás elszíneződések megjelenése esetében a professzionális fogkő leszedés alkalmazása jelenthet megoldást. Amennyiben azt észleli, hogy fogkő jelent meg a fogakon, vagy ennek a gyanúja merült fel keresse fel a Móricz Dental Fogászatot! A fogkő megjelenését jelezheti fogínyvérzés is. Abból az okból is ajánlott a professzionális fogkő leszedés, hogy a fogágybetegség kialakulása megelőzhető legyen. Sajnos a fogágybetegségnek számos negatív következménye lehet. Ezeken túl esztétikai megfontolásból is ajánlott lehet a professzionális fogkő leszedés, ugyanis elszíneződést, a fogakon foltokat okozhat.

Milyen fogászati problémákat akadályoz meg a professzionális fogkő leszedés?

Fentebb már említettük, hogy a professzionális fogkő leszedéssel több fogászati probléma kialakulása is megelőzhető. A fogkő eltávolításával csökkenthető a fogszuvasodás kockázata, ahogyan megelőzhető a fogágybetegségek kialakulása, és a fogínygyulladás is. A fogkő gyakran idéz elő fogínyvérzést, ezért ennek megelőzésére, vagy éppen megszüntetésére is ajánlott a professzionális fogkő leszedés. Azt érzékeli, hogy fogai mozognak? A fogkő a fogak stabilitásának elvesztésével is együtt járhat, és ez még nem a legsúlyosabb következménye. A fogkő, amennyiben nincsen megfelelően kezelve, eltávolítva csontsorvadáshoz vezethet. A Móricz Dental Fogászaton alkalmazott professzionális fogkő leszedés segít megelőzni számtalan súlyos fogászati betegség kialakulását. Nemcsak ragyogóvá varázsolja a mosolyát, hanem fogai egészségének megőrzéséhez is hozzájárul. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Hogyan történik a professzionális fogkő leszedés?

Fogászatunkon a legmodernebb, és egyben leghatékonyabb módszerekkel végezzük el nemcsak ezt a kezelésünket, hanem általánosságban mindegyiket. A professzionális fogkő leszedés is nagyon biztonságos eljárásokkal, fájdalommentesen történik. Egy általános felmérés során megvizsgáljuk a fogak és a fogíny állapotát, a fogkő mennyiségét. A kezelés fontos része az előzetes állapotfelmérés, hiszen pontos diagnózis nélkül nem lehetne hatékony a kezelés sem. A Móricz Dental fogászaton a legújabb ultrahangos technikával történik a professzionális fogkő leszedés. Ez segít többek között az élelmiszerek és a dohányzás okozta elszíneződések eltüntetésében is. Olyan professzionális eszközöket használunk az eljárás során, mint a prophyflex sófúvás, ami segít a szennyeződés maradéktalan eltávolításában. A fogpolírozás speciális rendelői polírozó pasztával történik a professzionális fogkő eltávolítás után. A teljes folyamat pedig egy fogmosási és szájápolási tanácsadással zárul.

Fájdalmas a professzionális fogkő leszedés?

A rendelőnkben végzett professzionális fogkő leszedés még fájdalomcsillapítás nélkül sem fájdalmas, maximum csak érzékenységet okozhat, azonban szükség esetén az érzékenység speciális zselével csökkenthető.

Mi az az irányított biofilm terápia és mi köze van professzionális fogkő leszedéshez?

A professzionális fogkő leszedés korszerűbb, kíméletesebb és látványosabb eredményt hozó eljárása az irányított biofilm terápia, ami a legkorszerűbb berendezéssel történik. Ez az eljárás pontosan a fogkő lerakódás helyén fejti ki a hatását, így nagyon elégedett lesz az eredménnyel.

Mit kell tenni, ha Önnek is professzionális fogkő leszedésre van szüksége?

El kell jönnie a Móricz Dentalba egy professzionális fogkő leszedésre vagy irányított biofilm terápiára, annak érdekében, hogy egészséges, és ragyogó mosolyt varázsoljunk Önnek! Az eljárást félévente meg kell ismételni a komolyabb fogászati problémák elkerülése érdekében!Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

A rossz fogak helyreállítása I Móricz Dental Fogászat

A rossz fogak helyreállítása: miért fontos és hogyan segíthet a Móricz Dental?

Fogaink egészsége nem csupán az esztétikai megjelenésünkre van hatással, hanem az egész szervezet működésére is. A rossz fogak helyreállítása kiemelt szerepet játszik a mindennapi életminőség javításában. A Móricz Dental fogászati rendelő fogászati specialistái nagy precizitással és korszerű technológiával végzik a rossz fogak helyreállítását.

Tovább olvasom
Dentalhigiénia Budapest | Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Dentalhigiénia Budapest: a leghatékonyabb fogkő eltávolítás

Dentalhigiénia Budapesten a Móricz Dental Fogászaton: a leghatékonyabb eljárások, legmodernebb eszközök, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező specialisták, barátságos asszisztensek várják Önt! Gondoskodunk fogai egészségéről és szépségéről!
A dentálhigiénia nem csupán egy orvosi kifejezés, hanem az Ön egészségének és jó közérzetének alapköve. A dentalhigiénia Budapest szerte kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a fővárosban a modern technológiák és szakértő higiénikusok révén a fogászati ellátások széles skáláját kínálják. Lássuk, mi is a dentálhigiéniai kezelések lényege, és miért kell azt komolyan venni.

Tovább olvasom
Kusza fogak | Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Kusza fogak – kialakulástól a hatékony kezelésig

Kusza fogakkal küzd? Esztétikailag zavarják, esetleg már rágási nehézségeket, beszédproblémákat is okoztak? A kusza fogak számtalan gondot okozhatnak a mindennapi életben, de szerencsére van megoldás. A Móricz Dental Fogászaton ismerjük a legjobb eljárásokat kusza fogak kezelésére!

Tovább olvasom
A fogzománc helyreállítása | Móricz Dental Fogászat

A fogzománc helyreállítása – tudnivalók, legjobb kezelés

A fogzománc sérülése és helyreállítása a Móricz Dental klinika egyik fő szakterülete. Mindannyian tudjuk, milyen fontos a fogak egészsége, amiben kulcsfontosságú szerepet játszik a fogzománc épségének megőrzése a fogak védelmében. Tudjon meg többet a fogzománc helyreállításáról, sérüléseiről, fontos szerepéről és ápolásáról.  

Tovább olvasom
Fogászati kezelés fájdalommentesen I Móricz Dental Fogászat

Fogászati kezelés fájdalommentesen a Móricz Dentalnál

Fogászati kezelés fájdalommentesen? A modern orvostudománynak köszönhetően már Önnek sem kell rettegnie a fogászati kezelésektől, ha olyan fogászatot választ, ahol a legmodernebb, fájdalommentes eljárásokat alkalmazzák!

Tovább olvasom

Rólunk mondták