Mikroszkópos gyökérkezelés árak I Móricz Dental Fogászat

Mikroszkópos gyökérkezelés árak

A mikroszkópos gyökérkezelésnek számtalan előnye van, ezzel az új fogászati módszerrel sokkal több sérült fog megmenthető a kihúzástól. A Móricz Dental megfizethető mikroszkópos gyökérkezelés árakkal, a legmodernebb eszközökkel, és nagy tapasztalattal rendelkező szakemberekkel várja Önt fogászati kezelésre!
 

Mikroszkópos gyökérkezelés árak

Mikroszkópos gyökérkezelés árak – mikor van rá szükség?

Számtalan olyan fogászati probléma van, amikre megoldást nyújt a mikroszkópos gyökérkezelés. Jellemzően az alábbi problémák esetén szoktuk ezt a kezelést elvégezni:

 • Mély szuvasodás: amikor a szuvasodás eléri a fog belsejét, fertőzést okozva a fogbélben, akkor szükséges gyökérkezelést végezni, a mikroszkópos gyökérkezelés segítségével lehet a leghatékonyabban kezelni a fogat.
 • Korábbi sikertelen gyökérkezelés: ha egy korábban gyökérkezelt fog újrafertőződik, vagy nem gyógyul megfelelően, akkor javasolt a precízebb, pontosabb mikroszkópos gyökérkezelést választani, ami segítségével megmenthetővé válhat a fog.
 • Fogtörés vagy sérülés: amikor a fog megsérül, például ütés következtében, és ez nyitott kaput biztosít a baktériumok számára a fog belsejébe való behatoláshoz.
 • Fog speciális pozíciója: egyes fogak gyökércsatorna rendszere összetett vagy rendellenesen alakult ki, ami nehezíti a hagyományos gyökérkezelés sikerességét, de azzal a modern mikroszkópos technológiával, ami fogászatunkon található, ebben az esetben is lehet a fogakat kezelni.
 • Gyulladások és fertőzések felkutatása: a mikroszkóp segítségével a fogorvos sokkal pontosabban tudja azonosítani és kezelni a rejtett gyulladásokat és fertőzéseket. A mikroszkópos gyökérkezeléssel korábban rejtve maradt problémák is hatékonyan kezelhetőek.

Mennyibe kerülnek a mikroszkópos gyökérkezelés árak?

A mikroszkópos gyökérkezelés árak a legtöbb fogászaton jellemzően magasabbak, mint a hagyományos kezelés, azonban ennek az oka az, hogy ez a kezelés jóval modernebb, és egyben hatékonyabb is. Vannak olyan fogászati problémák, amit hagyományos gyökérkezeléssel nem, de mikroszkóp segítségével megfelelően lehet kezelni. A mikroszkóp segítségével 20-szoros nagyításban lehet látni a fogakat, a nehezen hozzáférhető fogak is könnyedén kezelhetőek. A Móricz Dental Fogászaton olyan szakemberek dolgoznak, akiknek nagy tapasztalatuk van a mikroszkópos gyökérkezelésben is. Minden páciens számára egyedi kezelési tervet készítünk, ami pontos árajánlatot tartalmaz, de a mikroszkópos gyökérkezelés árakról honlapunkon az árak menüpont alatt is tájékozódhat! A mikroszkópos gyökérkezelés árakat akár egészség pénztáron keresztül is térítheti, a fizetési lehetőségekről részletesebben itt olvashat.

Miért éri meg a mikroszkópos gyökérkezelés árak megfizetése?

Bár a mikroszkópos gyökérkezelés árak alapvetően magasabbak, mint a hagyományos eljárás, mégis azt lehet mondani, hogy megéri ezt választani. Az alábbiakban bemutatjuk a mikroszkópos gyökérkezelés legnagyobb előnyeit.

 • Nagyobb pontosság és precizitás: a mikroszkóp használata lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy sokkal részletesebben lássa a gyökércsatornákat, ami növeli a kezelés pontosságát és csökkenti a szövődmények kockázatát is egyben.
 • Jobb sikerarány: a mikroszkóppal végzett gyökérkezelések magasabb sikeraránnyal bírnak a hagyományos eljárásokhoz képest, mivel a nagyításnak köszönhetően a fogorvos képes felismerni és kezelni azokat a finom részleteket és problémákat, amelyek szabad szemmel nem láthatóak. Olyan fogakat is meg lehet menteni mikroszkópos gyökérkezeléssel, amiről a hagyományos eljárásokkal dolgozó fogászatok lemondanának.
 • Alaposabb tisztítás: a mikroszkópos gyökérkezelés során a fogorvosok képesek alaposabban tisztítani a gyökércsatornákat, ami csökkenti a későbbi fertőzések kockázatát.
 • Kevesebb fájdalom és diszkomfort: a precízebb beavatkozás lehetővé teszi, hogy kevesebb szöveti károsodás következzen be, ami csökkenti a kezelés utáni fájdalmat és gyorsítja a gyógyulást.
 • Összetett estek kezelése: a mikroszkópos gyökérkezelés különösen hasznos lehet bonyolult esetekben, például mélyen elhelyezkedő, szűk vagy elágazó csatornák, illetve korábban sikertelen gyökérkezelések esetén.

Hasznos információk a mikroszkópos gyökérkezelés árakról, kezelés menetéről

A pácienseinknek általában két kérdése szokott lenni, az egyik, hogy mennyibe kerülnek a mikroszkópos gyökérkezelés árak, amiről bővebben árlistánkon tájékozódhat, a másik pedig, hogy hogyan kell elképzelni a mikroszkópos gyökérkezelés folyamatát. Most ez utóbbit is bemutatjuk. Íme a mikroszkópos gyökérkezelés folyamata részleteiben:

 • Előzetes vizsgálat és diagnózis: a kezelés megkezdése előtt a fogorvos alapos vizsgálatot végez, amely magában foglalhat röntgenfelvételt vagy CBCT felvételt, hogy pontos képet kapjon a fog belső szerkezetéről és az esetleges gyulladások elhelyezkedéséről. Ez alapján készít egy kezelési tervet, amihez részletes árajánlatot is csatol, így pontosan látni fogja, hogy hogyan zajlik, és mennyibe kerül a mikroszkópos gyökérkezelés ár.
 • Helyi érzéstelenítés: a kezelés fájdalommentes elvégzéséhez helyi érzéstelenítést alkalmaznak, hogy a páciens ne érezzen fájdalmat a beavatkozás során.
 • Kofferdám izolálás: egy speciális gumilap (kofferdám) segítségével izolálják a kezelendő fogat, hogy elszigeteljék a száj többi részétől, ezáltal megakadályozva a baktériumok bejutását a kezelési területre.
 • Hozzáférés megteremtése: a fog koronájában egy kis nyílást fúrnak, hogy hozzáférjenek a gyökércsatornákhoz. Ez a lépés lehetővé teszi a fog belsejének elérését és a gyökérkezelés megkezdését.
 • Gyökércsatornák tisztítása és formázása: a gyökércsatornákat speciális eszközökkel, például fájlrendszerekkel tisztítják ki és formázzák, hogy eltávolítsák a fertőzött szöveteket és alakítsák a csatornákat a tömőanyag fogadására. Fontos kiemelni, hogy ez a lépés mikroszkóp alatt történik, ami lehetővé teszi a fogorvos számára, hogy lássa a csatornák bonyolult rendszerét és hatékonyan távolítsa el a fertőzést.
 • Fertőtlenítés: a gyökércsatornákat fertőtlenítő oldatokkal öblítik, hogy minimalizálják a baktériumok jelenlétét és megakadályozzák a további fertőzések kialakulását.
 • Gyökércsatornák tömése: miután a csatornák tisztítása és fertőtlenítése megtörtént, a fogorvos egy speciális tömőanyaggal tölti ki őket. Ez az anyag segít megakadályozni a baktériumok újbóli bejutását a csatornákba.
 • Fedőtömés vagy fogpótlás készítése: a kezelés befejezése után a fogorvos helyreállítja a fog koronáját egy töméssel vagy koronával, hogy visszaállítsa annak eredeti formáját és funkcióját.

Milyen tételekből állnak a mikroszkópos gyökérkezelés árak?

Az eljárás részletes leírásából látható, hogy a mikroszkópos gyökérkezelés során több különböző fogászati eljárás elvégzésére van szükség, amik beleépülnek a mikroszkópos gyökérkezelés árakba. A kezelés ára az alábbi tételekből épül fel.

 • Kezdeti konzultáció és diagnosztikai vizsgálatok ára
 • Helyi érzéstelenítés ára 
 • Kofferdám izolálás ára 
 • Fogászati mikroszkóp használatának ára
 • Gyökércsatorna tisztítása és tömése
 • Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő kezelések ára
 • Ideiglenes és végleges koronák vagy tömések ára

Amennyiben további kérdései vannak a mikroszkópos gyökérkezelés árakkal, kezelés menetével, vagy bármi mással kapcsolatban, keressen bizalommal minket elérhetőségeink egyikén! Amennyiben szeretne mikroszkópos gyökérkezelés előtti konzultáción részt venni fogászatunkon online is bejelentkezhet!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták