Letört fog pótlása | Móricz Dental Fogászat

Letört fog pótlása

A letört fog pótlása legjobb, ha azonnal megtörténik, de mindenképpen minél hamarabb sort kell keríteni a kezelésre, ugyanis nemcsak esztétikai problémákat, hanem egyéb kellemetlen tünetet és fájdalmat is okozhat. Keresse rendelőnket a +36 1 3611 222-es telefonszámon, és mindent megteszünk, hogy a letört fog pótlása, szakszerű kezelése minél hamarabb megtörténjen.
 

Letört fog pótlása

Honnan tudhatja meg, hogy milyen mértékben sérült meg a letört fog?

Azt, hogy lehetséges-e a letört fog pótlása, vagy ki kell-e húzni, az határozza meg, hogy milyen mértékű a sérülés, milyen jellegű a károsodás. A letört fog ideális kezelési megoldása tehát annak a függvénye, hogy milyen mértékben sérült meg az adott fog. Letört fogak általában valamilyen baleset következményében szoktak kialakulni, itt nem feltétlenül közlekedési balesetre kell gondolni, lehet ez sportbaleset, vagy egy egyszerű otthoni rossz mozdulat is. Azonban a fogszuvasodás miatt kialakult foggyengeség miatt is letörhet egy fog. A kezelés szempontjából az is fontos, hogy pontosan milyen tényező áll a háttérben. A sérülésnek van egy látható része, de az is fontos, hogy az íny alatti területen lévő esetleges sérüléseket vagy a foggyökér esetleges sérülését is feltérképezzük, illetve egyéb problémákat is felderítsünk. Ehhez azonban már röntgen vagy CT felvétel elkészítésére van szükség. Éppen ezért a letört fog problémájával el kell jönni a Móricz Dentalba egy személyes konzultációval egybekötött részletes fogászati diagnosztikára, hogy megállapítható legyen, hogy lehetséges-e a letört fog pótlása.

Melyik fogpótlás a legalkalmasabb a letört fog pótlására?

A letört fog pótlása nálunk a legjobb módszerekkel történik, fájdalommentesen, ugyanis célunk, hogy minden páciensünk a legszebb mosolyával, elégedetten szálljon ki fogászati székünkből. Hogy melyik eljárás a legalkalmasabb a letört fog pótlására az attól függ, hogy milyen mértékű a sérülés:

Mely esetekben szükséges kihúzni a fogat a letört fog pótlása előtt?

Sajnos vannak olyan esetek, amikor még gyors beavatkozással, sürgősségi rendelésünkön sem tudjuk megmenteni a fogat, a letört fog pótlása nem lehetséges, anélkül, hogy eltávolítjuk a sérült fogat. Miért? Ennek több oka is lehet! Rendelőnkben mindig arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást alkalmazzuk, és amennyiben lehet, a sérült fogat megmentsük, ne pedig eltávolítsuk, azonban van, amikor a sérülés mértéke és módja ezt nem teszi lehetővé. A letört fog kihúzására nagyobb mértékű fogszuvasodás, fogbélgyulladás vagy túlságosan nagy mértékű fogletörés esetén van szükség. Azonban, ha a fogból letört darab nem nagyobb, mint a fog 70%-a, a letörés nem hosszanti irányú, nem állnak fent a fenti tényezők sem, úgy a letört fog kihúzása nincsen szükség, és lehetséges az eredeti letört fog pótlása.  Rendelőnkben a fog kihúzása is nagy szakértelemmel, modern technikákkal, ha kell sebészeti eljárások alkalmazásával, de ami a legfontosabb, fájdalommentesen és biztonságosan zajlik. Ennek ellenére arra törekszünk, hogy a fogakat megmentsük!

Hogyan történik a letört fog pótlása kíméletes módszerrel a Móricz Dentalban?

A letört fog pótlása nemcsak esztétikai szempontból indokolt, hanem azért is, mert fájdalmat, továbbgyűrűző problémákat okozhat. A letört fog fájdalmat okozhat, és akár tovább is törhet, ami ezt a fájdalmat még fokozza. Valamint a letört fog fogérzékenységet, szabálytalan terhelést, fogbélgyulladást okozhat a többi fogban. Ezért minél előbb keressen minket problémájával, és mi fájdalommentesen kezeljük letört fogát, lássuk hogyan zajlik a rendelés!

  • A letört fog pótlásának kezelése egy személyes konzultációval egybekötött digitális diagnosztikával indul. Ekkor kezelőorvosa részletesen megvizsgálja és mód van minden kérdés megvitatására.
  • A következő lépés a fogsérülés mértékének felmérése, ami elengedhetetlen a kezelési terv kidolgozásához.
  • Amennyiben megtörtént a probléma részletes kivizsgálása az ideális kezelési terv felállítása következik, amit természetesen Ön is meg fog kapni, illetve kezelőorvosa részletesen ismertetni fogja Önnel.
  • Az Ön által elfogadott tervhez készül egy részletes és pontos árajánlat is. Amennyiben mindet rendben talál és elfogad, kezdődhet a kezelés.
  • A letört fog pótlása két fő lépésből áll. Az első lépés a fog sérült részeinek eltávolítása preparálással.
  • A letört fog pótlásának második lépése magának a fogpótlásnak az elkészítése, ami a sérülés mértékétől függ.

Mit kell tennie, ha a letört fog pótlása az Ön számára is nélkülözhetetlenné vált?

Mihamarabb jöjjön el a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra! Amennyiben felkeresi rendelőnket, szakértő kollégáink azonnal kezelésbe veszik. Az első feladat a fájdalom megszüntetése. Ezt követi a fog helyreállítása anatómiai és esztétikai szempontból, azonban ehhez szükség van egy részletes diagnosztikára. Letört fog pótlásához hívjon minket a +36 1 3611 222-es telefonszámon, vagy jelentkezzen be egyszerűen online. Hétköznaponként reggel nyolctól este nyolcig várjuk pácienseinket, illetve szombatonként kilenctől három óráig. 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Legjobb fogpótlás – Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogpótlás – Melyik a legjobb fogpótlás?

Hiányos fogai számára a legjobb fogpótlást keresi? Szeretné, ha újra ép lenne fogazata, helyreállna a rágása, és megszépülne a mosolya? A Móricz Dental nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialistái nemcsak megtalálják Ön számára a legjobb fogpótlást, hanem be is helyezik azt, ráadásul fájdalommentesen! 

Tovább olvasom
Implantációs fogpótlás - Móricz Dental Fogászat

Implantációs fogpótlás

Ismerje meg az implantációs fogpótlás módszereit, az implantációs fogpótlás típusait. Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb információkat az implantációs fogpótlással kapcsolatban, amennyiben további kérdései vannak fogászatunkon állunk rendelkezésére! 

Tovább olvasom
Fogszuvasodás kialakulásának okai - Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogszuvasodás kialakulásának okai - Mitől alakul ki a fogszuvasodás?

A fogszuvasodás korunk igazi népbetegsége. Nemzetközi tanulmányok szerit a felnőtt lakosság közel 90%-át érinti ez a fogászati probléma. Mire vezethetők vissza a fogszuvasodás kialakulásának okai, mik okozzák a problémát? Miért ilyen gyakori a fogszuvasodás kialakulása, mire kell figyelni a megelőzéskor? 

Tovább olvasom
Ínysorvadás következményei I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Ínysorvadás következményei I Akár a fogak elvesztésével is járhat!

Sajnos nagyon sokan tartanak valamilyen okból a fogorvosoktól, pedig a Móricz Dentalban alkalmazott fogászati eljárások egyáltalán nem fájdalmasak, fogorvosaink nemcsak profik, hanem nagyon kedvesek is. Fogorvoshoz járni azért fontos, mert a nem kezelt problémáknak súlyos következményei lehetnek, nem is gondolná az ínysorvadás következményei milyen súlyosak lehetnek!  Melyek az ínysorvadás következményei, hogyan lehet elkerülni az ínysorvadás következményeit?

Tovább olvasom
Fogbeültetés lépései I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Impalntációs Központ

Fogbeültetés lépései

A legtöbb páciensünk idegesen lép be fogászatunk ajtaján, amikor fogbeültetés előtt áll, mi pedig minden egyes alkalommal elmondjuk, hogy félelemre semmi ok. A fogbeültetés lépései teljesen fájdalommentesek. Természetesen megnyugtatásképpen részletesen is elmondjuk a fogbeültetés lépéseit és igyekszünk minden felmerülő kérdésre választ adni.

Tovább olvasom

Rólunk mondták