Implantátum kezelés folyamat I Móricz Dental Fogászat

Implantátum kezelés folyamata

Miért fontos az implantátum kezelés folyamata?
Az egészséges és ragyogó mosoly nem csupán esztétikai kérdés, hanem az általános jóllét és az önbizalom növelésének kulcsa is. A fogászati implantátumok forradalmasították a fogpótlás világát, lehetővé téve számunkra, hogy visszaadjuk Önnek azt az életminőséget, amit egykoron a természetes fogak biztosítottak.

Implantátum kezelés folyamata

Az implantátum kezelés folyamat az implantátum ismeretével kezdődik

A fogászati implantátum egy korszerű megoldás a hiányzó fogak pótlására. Ez a kis, titánból készült csavar a fogászatban használt leginnovatívabb technológiák egyike. Titánból készül, ami egy biokompatibilis anyag, tehát kiválóan integrálódik az emberi testbe anélkül, hogy allergiás vagy idegen test reakciót váltana ki. 
Amikor egy fog elveszítésre kerül – legyen az baleset, fogbetegség vagy egyéb ok miatt –, az implantátum szolgál stabil alapot az új fogpótlás számára. Ez a technológia nemcsak a hiányzó fogak funkcióját állítja helyre, hanem az esztétikai megjelenést is, így Ön az implantátum kezelés folyamat segítségével visszanyerheti természetes mosolyát és magabiztosságát. 

Az implantátum kezelés folyamat többek között a titántól lesz sikeres

A titán rendkívüli tulajdonságai teszik az implantátumokat különösen vonzó választássá a fogpótlás területén. Ez az anyag különlegesen ellenálló a korrózióval szemben, így hosszú távú stabilitást biztosít. Amikor az implantátumot az állcsontba ültetjük, az egy olyan folyamat, amit osseointegrációnak nevezünk. Az implantátum kezelés folyamata során az implantátum egyesül az állcsonttal, biztosítva egy erős és tartós alapot az implantációs fogpótlás számára. Ez az egyesülés lehetővé teszi, hogy az implantátumok olyan funkciókat és erőt nyújtsanak, mint a természetes foggyökerek, beleértve a rágást és a beszédet is, növelve ezzel az életminőségét.

Az implantátum kezelés folyamat előnyei az Ön számára

Az egyik legnagyobb előnye a fogászati implantátumnak az, hogy lehetővé teszi a fogak természetes kinézetének és funkcionalitásának visszaállítását. A modern fogászati technológiák és az anyagok fejlődésével az implantátumokra helyezett fogpótlások – mint például koronák, hidak, vagy teljes protézisek – szinte megkülönböztethetetlenek a természetes fogaktól. Ezek a fogpótlások nemcsak esztétikailag illeszkednek a mosolyához, hanem a rágási és beszédfunkciókat is helyreállítják, ami hozzájárul az Ön teljes szájhigiéniájának és általános egészségének javulásához. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Miért válassza Ön is az implantátum kezelés folyamatát?

A fogászati implantátumok számos előnnyel rendelkeznek más fogpótlási módszerekkel szemben, többek között:

 • Természetes megjelenés és érzet: az implantátumok és a rájuk helyezett fogpótlások természetes fogakhoz hasonlóan néznek ki és funkcionálnak.
 • Fiatalkori rágóképesség visszaszerzése: az implantátum kezelésnek köszönhetően Ön újra visszanyeri rágóképességét és korlátozások nélkül étkezhet.
 • Tartósság: az implantátumok rendkívül tartósak, és megfelelő gondozással akár egy életen át is szolgálhatnak minket.
 • Állcsontvédelem: az implantátum kezelés megakadályozza az állcsont sorvadását, amely gyakran előfordul a fogak elvesztése után.
 • Megnövekedett önbizalom: a stabil és természetes megjelenésű fogak visszaadják az önbizalmat és javítják az életminőséget.

Az implantátum kezelés folyamata lepésről lepésre

A fogászati implantátum kezelési folyamata több lépésből áll, amelyeket személyre szabottan, az Ön egyedi igényeinek megfelelően alakítunk ki.
1.    Az implantátum kezelés folyamat – alapos kivizsgálás és tervezés: minden kezelés egy alapos szájüregi vizsgálattal és részletes tervezéssel kezdődik. Modern, digitális képalkotó technológiákat használunk, mint például a 3D CT, hogy pontos képet kapjunk az Ön csontállományának minőségről és mennyiségéről.  

2.    Az implantátum kezelés folyamat – az implantátum sebészeti beültetése: a következő lépés az implantátum sebészeti beültetése. Ez a folyamat helyi érzéstelenítéssel történik, így Ön nem érez fájdalmat. Amennyiben ez indokolt, akkor a műtét történhet altatásban is.  Az implantátumot óvatosan helyezzük az állcsontba, ahol az beépül és egyesül a csonttal. 

3.    Az implantátum kezelés folyamat – gyógyulási időszak: a beültetés után egy gyógyulási időszak következik (3-5 hónap), amely során az implantátum megszilárdul és integrálódik az állcsontba. Erre az időszakra Ön ideiglenes fogpótlást kap, hogy addig se kelljen nélkülöznie az étkezés örömeit és a megjelenése is esztétikus legyen. 

4.    Az implantátum kezelés folyamat – az implantációs fogpótlás elkészítése: miután az implantátum stabilizálódott - becsontosodott, a következő lépés az implantációs fogpótlás, mint például koronák, hidak vagy protézisek elkészítése a fogtechnikai laboratóriumban az implantátumra. Ezt természetesen egy próba előzi meg, amelyen a fogtechnikai laboratórium által elkészített implantációs fogpótlást ideiglenesen bepróbáljuk, hogy az megjelenésében és kényelmében minden szempontból kielégíti az Ön igényeit.

Az implantátum kezelés folyamata a fogbeültetést követően

Az implantátumok gondozása egyszerű. A rendszeres fogmosás, fogselyem használata és rendszeres fogászati ellenőrzések elengedhetetlenek az implantátumok hosszú élettartamának biztosításához.

Az implantátum kezelés folyamatával kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdések

 • Fájdalmas a beavatkozás? 
  A kezelés során helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így a fájdalom minimális vagy egyáltalán nem érezhető. Amennyiben Ön teljes fájdalommentességre vágyik, az is megoldható abban az esetben, ha az implantátum kezelést folyamatát altatásban végezzük el. Ebben az esetben fájdalmat sem fog érezni és kellemetlen emlékei sem lesznek a beavatkozásról.
 • Mennyi időt veszt igénybe az egész implantátum kezelés folyamat? 
  A teljes folyamat több hónapot vehet igénybe, attól függően, hogy mennyi idő szükséges az implantátum beépüléséhez és az implantációs fogpótlás elkészítéséhez. Ez nagymértékben függ az Ön aktuális egészségügyi állapotától és attól, hogy milyen minőségű a csontállománya. 

Hogyan kaphat részletes és szakértői választ az implantátum kezelés folyamatával kapcsolatban?

Az implantátum kezelés komoly szakértelmet és gyakorlatot igénylő feladat. Ha Ön biztonságra vágyik, akkor érdemes ezen a területen jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező szájsebész csoporthoz fordulnia. Jöjjön el a Móricz Dentalba egy implantátum kezelés konzultációra, hogy minden döntéséhez szükséges értékes információt nemzetközi gyakorlattal rendelkező szakértőktől kapjon meg. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták