A fogszuvasodás ellen hatékonyan | Móricz Dental Fogászat

Sikeresen a fogszuvasodás ellen a Móricz Dentalban

A fogszuvasodás sajnos igen gyakori a magyar fiatal és felnőt lakosság körében. Ahhoz, hogy elkerüljük a fogszuvasodást, lényeges szempont a megfelelő szájhigiénia fenntartása, azonban további hasznos lépéseket is tehetünk a fogszuvasodás elkerülése érdekében. Összeállítottuk a Móricz Dental szakértői csapatának véleményét a fogszuvasodás elleni sikeres küzdelemhez. 

Fogszuvasodás ellen – mit tehetünk otthon?

A fogszuvasodás kialakulása a legtöbb esetben a nem megfelelő szájhigiénia. A túlzott cukor és feldolgozott élelmiszer fogyasztása fokozhatja a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. 
Mit tehetünk otthonunkban, hogy elkerüljük ezt a fogászati problémát? A legfontosabb, hogy fokozottan ügyeljünk az otthoni helyes szájápolásra, amely nem csak a hatékony fogmosást, de a fogselyem és a fogköztisztító kefe, valamint az antibakteriális szájvíz használatát is magába foglalja. A fogak közé szorult és el nem távolított ételmaradékok és lepedékek kikezdhetik a fog felszínét, amely következtében apró lyukak keletkeznek a fog felületén. Ha nem cselekszünk aktívan a fogszuvasodás ellen, akkor annak súlyosabb szövődményei is lehetnek, köztük akár a fogbélgyulladás vagy a fog elvesztése. 
Ha már kialakult a fogszuvasodás, akkor azt sajnos otthoni fogápolással és házi praktikákkal nem kezelhetjük sikeresen, így fontos szakszerű segítségért fogorvoshoz fordulni. Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Fogszuvasodás ellen – hogyan előzhetjük meg?

A legkönnyebb megelőzési módszer a fogszuvasodás ellen, ha félévente eljárunk fogászati kontrollvizsgálatra és dentálhigiéniai kezelésre, ami során szakszerűen eltávolítják a felhalmozódott fogkövet és a lepedékeket a fogakról. Ezzel megelőzve nem csak a fogszuvasodást, de számos más fogbetegséges és fogászati problémát is. 

Fogszuvasodás ellen – mit tegyünk, ha már kialakult?

A fogszuvasodás tünetei között legtöbb esetben a fogérzékenység jelentkezik a leggyakrabban. Fogérzékenységet általában a hideg/meleg ételek vagy italok fogyasztásakor, fogmosáskor tapasztalhatnak a fogszuvasodásban szenvedők. Emellett a fogakon apró lyukak, fogszín elváltozások látszódhatnak, valamint esetenként éles fájdalom is felléphet. Ha a fenti tünetek valamelyikét tapasztalja, érdemes azonnal fogorvosainkhoz fordulnia, hiszen ezzel megakadályozhatjuk a szuvasodás átterjedését a szomszédos fogakra, valamint azt, hogy elérje a gyökércsatornát. Amennyiben a szuvasodás mértéke előrehaladott állapotban van, és elérte a fog gyökerét, a szuvasodás kezeléséhez már gyökérkezelésre is szükség lehet, vagy pedig a fog eltávolítására. A legjobb, ha már az első tünet jelentkezésekor időpontot kér rendelőnkbe, hogy mielőbb kezelhessük a problémát!

Fogszuvasodás ellen – hogyan kezeljük sikeresen a Móricz Dentalban?

A fogszuvasodás elleni kezelést attól függően végezzük el, hogy a fogszuvasodás milyen mértékű. Ha a fog felszínén keletkezett szuvasodás kis méretű, általában elegendő fogtömést vagy esztétikus betétet alkalmazni. A nagyobb szuvasodás kezeléséhez betétet, fémkerámia- vagy cirkon fogkoronát alkalmazunk, vagy direkt restaurációval hozzuk helyre a fog felszínét. Ha pedig a foggyökérhez is eljutott a fogszuvasodás, akkor mikroszkópos gyökérkezeléssel próbáljuk a fogat megmenteni a kihúzástól. Természetesen bármilyen mértékű a fogszuvasodás, előzetesen egy alapos fogászati diagnosztikát, szűrővizsgálatot végzünk el. Ezután egy dentálhigiéniai kezelés következik, amellyel eltávolítjuk a fogkövet. Fogszakorvosunk pedig a kezelés alkalmával a szuvas részeket eltávolítja a fog felszínéről és elkészíti az Ön által választott fogpótlást.

Fogszuvasodás ellen – hogyan tegyük meg az első lépést?

Ha Ön is szeretne tenni a fogszuvasodás ellen, akár megelőzés céljából, akár annak kezelése érdekében, jöjjön el a Móricz Dental rendelőjébe. Személyes konzultációnk alkalmával megvizsgáljuk fogai állapotát és a szuvasodás kiterjedésének mértékét, majd felállítjuk az ideális kezelési tervet, ahol megismerti a kezelés részleteit és annak árát is. 

Kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Csontsorvadás kezelés I Móricz Dental Fogászat

Csontsorvadás kezelés

A Móricz Dental Fogászaton a csontsorvadás kezelése a leghatékonyabb módszerekkel történik, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező fogorvos specialisták által. Alábbi cikkünkben azonban nemcsak azt fogjuk bemutatni, hogy hogyan lehet a csontsorvadás kezelése sikeres és hatásos, hanem azt is, hogy mik a csontsorvadás kialakulásának okai, tünetei, és hogy hogyan lehet megelőzni a problémát.

Tovább olvasom
All on 4 fogpótlás I Móricz Dental Fogászat

All on 4 fogpótlás

Mi az az All on 4 fogpótlás, miért jó választás az Ön számára? Mit kell tudnia az All on 4 fogpótlással kapcsolatban, milyen előnyei, és esetleges hátrányai vannak? Ismerje meg, hogy miért érdemes ezt a hatékony eljárást választani a Móricz Dental fogászaton!

Tovább olvasom
Fogimplantátum beültetés lépései, tudnivalók I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum beültetés lépései

Szakszerű fogimplantátum beültetés a Móricz Dental Fogászaton és Szájsebészeten, nemzetközi tapasztalattal rendelkező fogorvosokkal, és szájsebész kollégákkal. A legmodernebb eszközparkkal, hatékony, és fájdalommentes fogászati eljárásokkal várjuk pácienseinket Budapest egyik legkönnyebben megközelíthető csomópontján, a Móricz Zsigmond körtéren.

Tovább olvasom
Fogzománc kopás I Móricz Dental Fogászat

Fogzománc kopás I Miért kopik el a fogzománc?

A fogzománc kopás egy viszonylag gyakori jelenség, amit egy kis odafigyeléssel könnyen el lehet kerülni. Nézzük, mi okozza a fogzománc kopását, és mit lehet ellene tenni!

Tovább olvasom
Implantátum típusok I Móricz Dental Fogászat

Implantátum típusok

Alábbi cikkünkben a fogászati implantátum típusokról gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat, hiszen fogászatunkon is gyakran merülnek fel ezzel kapcsolatos kérdések. Fogorvos specialistáink segítségével igyekeztünk a fogimplantátum típusokkal kapcsolatos minden kérdést megválaszolni.

Tovább olvasom

Rólunk mondták