Fogpótlás fogászati híddal I Móricz Dental Fogászat

Fogpótlás fogászati híddal – Milyen esetben lehet hasznos az Ön számra?

Az egészséges és teljes mosoly nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem az általános egészség és jólét szempontjából is kulcsfontosságú. A hiányzó fogak nemcsak az önbizalmat érinthetik, hanem a rágási és beszédképességet is befolyásolhatják, ami táplálkozási és kommunikációs problémákhoz vezethet. Ebben a helyzetben a fogpótlás fogászati híddal kiváló megoldást kínál, amely egy időtálló és megbízható módszer a hiányzó fogak pótlására.

Fogpótlás fogászati híddal – Milyen esetben lehet hasznos az Ön számra?

Fogpótlás fogászati híddal hogyan működik?

A fogpótlás fogászati híd egy hatékony és népszerű megoldás, amit fogászatunkon, a Móricz Dental Fogászaton már több éve nagy sikerekkel alkalmazunk. Ez a fogpótló eszköz úgy lett kialakítva, hogy kitöltse a hiányzó fogak által hagyott űrt, miközben támaszkodik a szomszédos fogakra. A híd szó szerint "hidat képez" a hiányzó fogak helyén, így segít visszaállítani a mosoly esztétikáját és a fogak funkcióját. A fogpótlás fogászati híddal számos előnyt biztosít, többek között, hogy hosszú távon stabil és esztétikailag vonzó megoldást nyújt, miközben javítja a rágóképességet és megakadályozza a szomszédos fogak elmozdulását. A modern fogászati anyagoknak köszönhetően a hidak természetes megjelenésűek, így tökéletesen illeszkednek a többi foghoz.

Fogpótlás fogászati híddal: milyen alkotóelemekből áll?

A fogászati híd általában két fő részből áll: a hídtagból, amely betölti a hiányzó fogak helyét, és a pillérből, amely a szomszédos fogakhoz rögzíti a hidat. Ezek a foghidak speciális koronaként szolgálnak, amelyek stabil alapot biztosítanak a hídtag számára. A fogpótlás fogászati híddal ezen alkotóelemeknek hála tud stabil maradni.

Fogpótlás fogászati híddal több típussal is lehetséges

A fogászati hidak típusai között megtalálható a hagyományos híd, amelyet közvetlenül a szomszédos fogakhoz rögzítenek, valamint a kantilever és a Maryland típusú hidak. A kantilever híd akkor használható, ha csak az egyik oldalon vannak egészséges szomszédos fogak, míg a Maryland híd egy kevésbé invazív alternatíva, amely fém vagy porcelán lapokkal rögzül a szomszédos fogak hátsó oldalához. A Móricz Dental fogászaton a fogpótlás többféle fogászati híddal is történhet, a diagnosztika elvégzése után kollégáink az Önnek legalkalmasabb típust fogják ajánlani.

Fogpótlás fogászati híddal esztétikus eredménnyel

A fogpótlás fogászati híddal Ön számára is előnyös megoldás lehet, amennyiben egy, vagy több foga hiányzik, és azt esztétikusan szeretné pótolni. A Móricz Dental Fogászaton alkalmazott eljárás egyedi előnye, hogy természetes megjelenést biztosít, mivel a pótlás színe és formája a meglévő fogakhoz igazodik. Ez nemcsak az esztétikai harmóniát állítja helyre, hanem a szomszédos fogak védelmét is szolgálja, megakadályozva azok elmozdulását és az állkapocscsont sorvadását. Továbbá, a híd funkcionális hatékonysága lehetővé teszi a normál rágási és beszédképességet, így Ön visszanyerheti korábbi életminőségét. Tehát a fogpótlás fogászati híddal gyakorlatilag visszaállítja egészséges, ép fogazatát úgy, hogy nem fog látszani a beavatkozás. 

Fogpótlás fogászati híddal miért előnyös?

A fogászati híd készítése egy gyors és hatékony folyamat, amely hosszú távú stabilitást és kényelmet nyújt. A modern fogászati eljárások révén ez a beavatkozás ma már komfortosabb, mint valaha. Ön már az első látogatás után észreveheti a változást, hiszen egy jól megtervezett és precízen illeszkedő híd azonnal javítja a rágófunkciót és az önbizalmat.

A fogpótlás fogászati híddal hogyan történik?

A fogászati híd készítése egy több lépésből álló folyamat, amely fogászatunkon az Ön egyedi igényeire és az adott fogászati helyzetre szabott. A folyamat célja, hogy biztosítsa a híd stabil, kényelmes és esztétikailag megfelelő illeszkedését. Íme a folyamat, ahogyan a fogpótlás fogászati híddal készül a Móricz Dentalban:
1. Első konzultáció: a Móricz Dental Fogászati rendelőben minden beavatkozás egy alapos személyes konzultációval kezdődik, ahol a kezelőorvosa értékeli az Ön fogainak aktuális állapotát, és részletes vizsgálatot végez, amely magában foglalhat röntgenfelvételek készítését és elemzését is. Ez a lépés segít kiválasztani a legmegfelelőbb típusú hidat az Ön számára.
2. Fogak előkészítése: a híd rögzítéséhez a szomszédos fogakat elő kell készíteni. Ez általában a fogak csiszolását jelenti, hogy helyet biztosítsanak a hídfogaknak. Ebben a szakaszban a fogorvos általában ideiglenes koronákat helyez a csiszolt fogakra a védelem biztosítása érdekében.
3. Lenyomatvétel és híd készítése: kezelőorvosa lenyomatot vesz a lecsiszolt fogakról, amelyet fogtechnikai laborba küld. Itt készítik el a testreszabott fogászati hidat, amely pontosan illeszkedik a meglévő fogakhoz, és színben is passzol fogazatához. 
4. A fogászati híd rögzítése: amikor a fogászati híd elkészült, kezelőorvosa elvégzi annak rögzítését. Ebben a lépésben ellenőrzi, hogy a híd tökéletesen illeszkedik-e, és szükség esetén finomhangolásokat végez a kényelem és a megfelelő rágófunkció biztosítása érdekében. Ha mindent rendben talált, véglegesen beragasztja a hidat. 
5. Utógondozás: a beavatkozás után kezelőorvosa tájékoztatást ad a híd megfelelő tisztításáról és karbantartásáról. A rendszeres fogászati ellenőrzések és a jó szájhigiénia elengedhetetlen a híd hosszú élettartama és az egészséges szájüreg fenntartása érdekében.

Fogpótlás fogászati híddal – Kérjen időpontot!

A fogpótlás fogászati híddal Ön számára is ideális megoldás lehet a foghiány leküzdésére, a csodás mosoly visszanyerésére. Ne halogassa tovább, hogy visszanyerje egészséges fogazatát! Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy egy személyes konzultáción tájékoztassuk a fogpótlás lehetőségeiről fogászati híddal. Ismerje meg Ön is, hogyan segíthetünk visszaállítani rágó funkcióját és fogainak esztétikáját fogászati híd segítségével. Hívjon minket, vagy töltse ki online űrlapunkat, és tegye meg az első lépést egy szebb, egészségesebb mosoly felé a Móricz Dentalban.  

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták