Fogpótlás fajtái I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Centrum

Fogpótlás fajtái

Alábbi cikkünkben a fogpótlás fajtáival kapcsolatban osztjuk meg a legfontosabb információkat. Bemutatjuk a különböző fajta fogpótlásokat, és azt is leírjuk, hogy milyen probléma esetében melyik nyújtja a legjobb, leghatékonyabb megoldást. Amennyiben érdeklik a fogpótlás fajtái, olvassa el erről szóló cikkünket. Amennyiben további kérdései akadnak a témában, elérhetőségeinken, vagy személyesen állunk rendelkezésére!

Fogpótlás fajtái

Fogpótlás fajtái – fémkerámia koronák és hidak

A fogpótlás fajtái között elsőként kell megemlítenünk a fémkerámia koronákat és hidakat, ugyanis ezek számítanak a legnépszerűbb fogpótlásoknak napjainkban, nem véletlenül. A fémkerámia koronákkal, hidakkal való fogpótlás nemcsak nagyon egyszerű megoldás, ami nem jár fájdalommal pácienseink számára, hanem nagyon hatékony. Számtalan fogászati problémára nyújt megoldást, ugyanis lehet szóló korona vagy több tagból álló híd is a fogpótlás. A fogpótlás fajtái közül ez az egyik legköltségtakarékosabb megoldás.

Fogpótlás fajtái – cirkon kerámia koronák és hidak

A legjobb fogpótlás fajtái közül nem maradhat ki a magasabb esztétikai igényeket is maximálisan kielégítő fogpótlás, a cirkon kerámia korona, valamint híd. Ez a megoldás hatékonysága mellett, még természetes megjelenést is kölcsönöz viselőjének. A nálunk alkalmazott anyagoknak köszönhetően a fogpótlás nagyon esztétikus lesz, a foghoz olyannyira hasonló színű, hogy szinte megkülönböztethetetlen az eredeti fogaktól. A pótlás szabad szemmel észrevehetetlen, ami azt jelenti, hogy amennyiben a fogpótlás fajtái közül ezt választja, visszakapja ellenállhatatlanul szép, természetes mosolyát. Hasonlóan a fémkerámiához, számtalan fogászati problémára megoldást nyújt, hiszen lehetséges szóló korona vagy több tagból álló híd alkalmazása is. ne hagyja, hogy hiányos fogazata meghatározza a külső megjelenését, és ezzel együtt önbizalmát! A hiányos fogazat az esztétikai problémákon túl egészségügyi hátránnyal is jár, hiszen rossz hatással van a még egészséges fogakra, amik elkezdenek elvándorolni, dőlni, ez pedig rontja a rágófunkciót, és így az emésztést.

Fogpótlás fajtái – kerámia héj

Elsősorban a fogak esztétikai korrekciójára alkalmazzuk a fogpótlás fajtái közül a kerámia héjat. Gyors és nagyon látványos átalakulásokat lehet elérni a segítségével. Orvosolja a formai hibákat, elszíneződéseket, elfedi a zománchibákat, élpótlások is helyettesíthetők vele, ahogyan a törött, megrepedt fogak esetében is tökéletes megoldást nyújt, ráadásul nagyon gyorsan. Jöjjön el a Móricz Dentalba egy fogászati konzultációra és ismerje meg milyen fogpótlás típuok segítenek megoldani fogászati problémáját. Konzultációs időpontot a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud kérni vagy egyszerűen online.

Fogpótlás fajtái – implantációs fogpótlások

A fogpótlás fajtái közül nem marathatnak ki a fogászati implantátumokra, azaz mesterséges foggyökerekre kerülő fogpótlások, azaz az implantációs fogpótlások sem. Ezekre akkor van szükség, amikor a fog olyannyira sérült, hogy a gyökér is menthetetlen. Az implantációs fogpótlás egy komplikáltabb, összetettebb folyamat, de a Móricz Dental Fogászaton nagy szakértelemmel, a legjobb módszerekkel, és anyagokkal végezzük el, annak érdekében, hogy az eredmény is minőségi és időtálló legyen.

Fogpótlás fajtái – kombinált fogpótlás

A fogpótlás fajtái között vannak a meglévő fogakra és a beültettet implantátumkára egyaránt támaszkodó fogpótlások, ilyenek a kombinált fogpótlások. A Móricz Dental Fogászaton igyekszünk az összes fogászati problémára hatékony megoldást találni, ennek érdekében pedig néha összetettebb beavatkozást is kell végeznünk. Nemzetközi tapasztalattal is rendelkező szakértő kollégáink ilyen helyzetekben sem riadnak vissza, és a leghatékonyabb megoldást alkalmazva varázsolják újra egészségessé, és csodaszéppé mosolyát.

Fogpótlás fajtái – Rögzített fogpótlások

A fogpótlások fajtái között természetesen vannak rögzített fogpótlások is, az alábbiak: 

Fogpótlás fajtái – kivehető fogpótlások (protézisek)

A fogpótlások fajtái között természetesen vannak kivehető fogpótlások is, amit a köznyelvben gyakran csak protézisként emlegetünk. van olyan kivehető fogpótlás, aminek nincs fix rögzítési pontja, ez olykor kellemetlenséget okoz, mert elmozdulhat. Amennyiben vannak meglévő fogak, vagy fogászati implantátumok, lehetőség van fix rögzítési pont kialakítására.

Fogpótlás fajtái – rendelői ideiglenes fogpótlás

A rendelői ideiglenes fogpótlás csak rövid távon használható, amíg a végleges fogpótlás el nem készül a fogtechnikai laboratóriumban – ez általában 5-10 nap, de részletes tájékoztatást a kezelés alkalmával kap.

Fogpótlás fajtái – fogtechnikai laboratóriumban készült ideiglenes fogpótlás

A fogtechnikai laboratóriumban készült ideiglenes fogpótlás tartósabb, de még mindig ideiglenes fogpótlásnak számít, amit hosszabb beavatkozásokhoz használunk, mint például a csontpótlás vagy az implantátum beültetés, végleges fogpótlásaként nem használható – általában 4-6 hónapig kell őket viselni.

Jöjjön el a Móricz Dentalba egy fogászati konzultációra és ismerje meg milyen fogpótlás típuok segítenek megoldani fogászati problémáját. Konzultációs időpontot a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud kérni vagy egyszerűen online.

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogbeültetés lépései I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Impalntációs Központ

Fogbeültetés lépései

A legtöbb páciensünk idegesen lép be fogászatunk ajtaján, amikor fogbeültetés előtt áll, mi pedig minden egyes alkalommal elmondjuk, hogy félelemre semmi ok. A fogbeültetés lépései teljesen fájdalommentesek. Természetesen megnyugtatásképpen részletesen is elmondjuk a fogbeültetés lépéseit és igyekszünk minden felmerülő kérdésre választ adni.

Tovább olvasom
Letört fog megmentése I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Letört fog megmentése: Mit csináljak, ha letört a fogam?

A letört fog megmentése nem egyszerű feladat, és előfordul, hogy még a leggyorsabb beavatkozás mellett, a legprofibb csapatnak sem sikerül. A Móricz Dental fogászaton nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező szakembereink mindent megtesznek a letört fog megmentése érdekében. A leghatékonyabb módszerekkel dolgozunk, és nagy arányban sikereket könyvelhetünk el. Lássuk hogyan lehetséges a letört fog megmentése, mit kell tennie, ha letört a foga!

Tovább olvasom
Foghiány kezelése I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Foghiány kezelése: Hogyan lehet a leghatékonyabban kezelni a foghiányt?

Hiányos a fogazata? Érdekli hogyan lehetséges a leghatékonyabban a foghiány kezelése? Tudni szeretné milyen lehetőségek, fájdalommentes eljárások léteznek a foghiány kezelésére? Az alábbi cikkünkben részletesen bemutatjuk a foghiány kezelésének legjobb módszereit!

Tovább olvasom
Fogzás ideje – Mikor, milyen ütemben bújtak elő a fogak?

Fogzás ideje – Mikor, milyen ütemben bújtak elő a fogak?

A csecsemők esetében a fogzás központi téma, hiszen sok álmatlan éjszakát tud okozni gyermeknek és szülőknek egyaránt. De igazán nagy probléma nem a fogak növekedése esetében van, hanem ha valami nincsen rendben a fogakkal. Mikor, milyen ütemben törnek elő a fogak normál esetben? Tekintse át általános cikkünket a fogzással kapcsolatban, további kérdés esetén pedig keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Tovább olvasom
Fogvándorlás (Mitől alakul ki?) I Móricz Dental Fogászat

Fogvándorlás: Mitől alakul ki?

A fogvándorlás problémájával néz szembe, és nem tudja, mi tévő legyen? Mitől alakul ki egyáltalán a fogvándorlás, miért kezdenek el vándorolni teljesen ép fogai? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ, igyekszünk minden fontos információt átadni a fogvándorlás témakörben!

Tovább olvasom

Rólunk mondták