Fogkő leszedés Budapest I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogkő leszedés Budapest dentálhigiéniára specializálódott rendelőjében

Fogkő leszedés Budapesten?  Válassza Budapest egyik legjobb dentálhigiéniára specializálódott fogászatát, a Móricz Dental Fogászatot! Fájdalommentes kezelésekkel, a legbiztonságosabb módszerekkel várják pácienseinket nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialistáink!

Fogkő leszedés Budapest dentálhigiéniára specializálódott rendelőjében

Hogyan alakul ki a fogkő – miért szükséges a fogkő leszedés Budapesten?

A fogkő leszedés Budapesten egy gyakran alkalmazott módszer, ami mondhatni rutineljárásnak számít. Napjaink felgyorsult világában egyre nagyobb szükség van az ehhez hasonló dentálhigiéniai fogászati kezelésekre. Miért? Hogy megértsük, miért olyan fontos a fogkő leszedése Budapesten, nézzük meg először, hogy mi is az a fogkő!
A fogkő nem más, mint az étkezés során kialakuló plakk réteg, mely megkeményedik és elmeszesedik. Tehát az étkezések során, az ételmaradékokból keletkezett lepedék keményedik meg a fogakon, ez egy összetett folyamat, ami a helyes fogmosás és a rendszeres fogkő leszedés hiánya miatt megy végbe. Még a fogakon letapadt lepedék a megfelelő szájhigiénia gyakorlásával (fogmosás, fogselyem, fogköztisztító kefe használata) eltávolítható, addig a fogkő otthoni eljárással már nem távolítható el. A fogkő eltávolítás Budapesten csakis szakértő fogorvos, vagy dentálhigiénikus által történhet, speciális eljárásokkal. Felgyorsult életvitelünk, a folyamatos rohanás, az útközben evés, és az evések után elmaradt fogtisztítás mind hozzájárulhat a fogkő kialakulásához.

A fogkő leszedés elmaradásának következményei – miért olyan fontos a fogkő leszedés Budapesten?

A fogkő leszedés Budapesten, és más városokban is rendkívül fontos, hiszen a nem eltávolított, felhalmozódott fogkőnek számos negatív következménye lehet. Felgyorsult életvitelünk, a folyamatos rohanás, az útközben evés, és az evések után elmaradt fogtisztítás mind hozzájárulhat a fogkő kialakulásához. Ezért fontos, hogy rendszeresen járjunk fogászati vizsgálatokra, fogkő leszedésre, ha szeretnénk elkerülni az alábbi negatív következményeket: 

  • A fogkő esztétikai probléma mellett fogágybetegségek kiváltó oka
  • A fogkő miatt kialakulhat ínygyulladás, vörös és duzzadt íny, ínyvérzés
  • Kellemetlen szájszag, íny visszahúzódása és elvékonyodása is kialakulhat a fogkő leszedésének elmaradása miatt
  • Gyulladás terjedése, fogak meglazulása, mozgása, érzékenységének veszélye is fennáll a fogkő eltávolításának hiánya miatt

A fogkő leszedés pozitív tulajdonságai az Ön számára – miért éri meg a fogkő leszedés Budapesten?

A fogkő leszedés Budapesten rendkívül fontos dentálhigiéniai kezelés, amin Önnek is ajánlott évente kétszer részt vennie. Amennyiben dohányzik, gyakoribb kezelésre is szükség lehet, hiszen a dohányzás sajnos nagyon káros hatással lehet - többek között- a fogakra is. A fogkő leszedés Budapesten segíti a fogproblémák kialukálásnak megelőzését, valamint az egészséges szájhigiénia fenntartását.

Fájdalommentes fogkő leszedés Budapesten

Amennyiben a fogkő leszedés Budapesten, a Móricz Dental Fogászaton történik, garantáljuk, hogy az ellenőrzések során az ínygyulladást és fogágybetegségeket is hatékonyan megelőzzük a megfelelő prevenciós kezelésekkel. Rendelőnkben a legmodernebb ultrahangos eszközt, depurátoros készüléket használjuk – a fogkő leszedés Budapesten ezzel a módszerrel a legkíméletesebb. Fogászatunk fájdalommentes kezelésekkel, a leghatásosabb fogászati eljárásokkal, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező fogászati specialistákkal várja pácienseit! A fogászatunkon alkalmazott fájdalommentes fogkő leszedés Budapesten nemcsak a fogak egészségét segít megőrizni, hanem visszaállítja azok esztétikáját is, az eredeti egészséges színű fogzománcot. 

Hogyan történik a fogkő leszedés Budapest vezető rendelőjében, a Móricz Dentalban?

Szeretné megőrizni fogai egészségét, szépségét? A fogkő leszedés Budapesten, a Móricz Dental Fogászaton segít ebben. Hogyan néz ki a folyamat, mire kell számítani rendelőnkben? Az alábbiakban részletesen leírjuk a fogkő leszedés folyamatát, a kezelést megelőző személyes konzultáción ennél is részletesebb tájékoztatást kaphat! 

  • Ultrahangos depurátorral eltávolítjuk a fogkövet.  Az eszköz nem károsítja a fogzománcot, a fogkövet rezgés és légbuborékok hatására távolítja el. Az fogkő leszedés budapesti rendelőnkben fájdalommentes, minimális érzékenységet okozhat.
  • A makacs fogkövet kézi eszközzel szedjük le. Ha a fogkő nehezen hozzáférhető vagy túl sok, kézi eszközökkel távolítják el. Például az íny alatti részeken, ahol az ultrahangos depurátort nem lehet használni.
  • Miután a fogkő leszedés megtörtént, az elszíneződések eltávolítása következik. Durvább elszíneződés esetén intraorális homokfúvó segítségével.
  • A fogkő leszedése budapesti rendelőnkben polírozás, amelynek során speciális, finom paszták és gumiharangok segítségével tesszük tisztává és ragyogóvá a fogakat. Azaz visszaállítjuk a fogak esztétikáját. 
  • Az egyéni hajlamtól függően évente legalább kétszer érdemes elvégeztetni a fogkő leszedést, hogy elkerüljük a komoly ínybetegségeket.

Szeretné megőrizni fogai egészségét, megelőzni a kellemetlen fogproblémákat? Szeretné, ha ragyogó lenne mosolya, és búcsút inthetne kellemetlen leheletének is? A fogkő leszedés Budapesten, a Móricz Dental Fogászaton segíthet ebben! Hívja fel a +36 1 3611 222 telefonszámot  vagy töltse ki online űrlapunkat és kérjen időpontot fogkő eltávolításra!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati kezelések!

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogkő eltávolítása I Móricz Dental Fogászat

6+1 érv a fogkő eltávolítás mellett

A szép mosoly titka a fogkő eltávolítással kezdődik. Nemcsak az esztétikai megjelenés javul, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Bemutatjuk a fogkő eltávolítás legfontosabb előnyeit, és megismerheti a Móricz Dental professzionális 6 az 1-ben MD szájhigéna csomagját is, amely segít elérni a tökéletes mosolyt. 

Tovább olvasom
Implantátum beültetése I Móricz Dental Fogászat

Implantátum beültetése – amit a hiányzó fogak korszerű pótlásáról tudnia érdemes

Hiányos foga, vagy fogai vannak? Szeretné mielőbb pótolni a legjobb módszerekkel? Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a fogimplantátum beültetésével kapcsolatban.

Tovább olvasom
Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom

Rólunk mondták