Fogkő ellen I Móricz Dental Fogászat

Fogkő ellen: Hogyan küzdjünk ellene hatékonyan?

A legjobb megoldások fogkő ellen

A fogkő elleni küzdelemben lényeges, hogy ne csak akkor foglalkozzunk a problémával, amikor jelen van, hanem a megelőzés is rendkívül fontos lehet. A fogkő igen sok fogászati probléma alapja lehet, éppen emiatt a legjobb, ha odafigyelünk szájhigiéniánkra. 

Fogkő ellen: Hogyan küzdjünk ellene hatékonyan?

Miért kell küzdenünk a fogkő ellen minden eszközzel?

A fogkő eltávolításról biztosan Ön is sokat hallott már és arról is, hogy rendkívül fontos a rendszeres dentálhigiéniai kezelés elvégzése. Azonban nem sokszor tisztázott, hogy ez miért lényeges:

 • a lerakódott plakk és fogkő nem csak esztétikai kérdés, ha nincs időben eltávolítva, számos fogbetegség kiindulási alapja lehet
 • a fogkő előnytelen megjelenést és rossz leheletet eredményezhet
 • a fogkő a káros baktériumok melegágya
 • a lerakódott fogkő az íny alatti területen a fog gyökerére is rátelepszik, ahol már nem lehet tisztítani
 • az időben el nem távolított fogkő fogínyvérzést, fogágybetegséget okoz, akár a fog elvesztéséhez is vezethet

Amennyiben már régóta nem járt fogkő eltávolításon, itt az ideje! Jöjjön el a Móricz Dental rendelőjébe, ahol szakképzett dentálhigiénikusaink segítenek megelőzni és eltávolítani a lerakódott fogkövet. Kérjen időpontot rendelőnkbe most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Mi tehetünk fogkő ellen otthoni módszerekkel?

A fogkő elleni küzdelmet már otthon elkezdhetjük, méghozzá a rendszeres és tudatos szájhigiéniával:

 • naponta legalább két alkalommal mossunk fogat minimum 3-4 percig, megfelelő technikával 
 • napi rendszereséggel használjunk fogköz tisztító kefét
 • napi rendszereséggel használjunk fogselymet a fogkefével nehezen tisztítható helyek ápolására
 • évente legalább két alkalommal vegyünk részt dentálhigiéniai kezelésen és kontrollvizsgálaton

Ha az otthoni eszközöket valóban rendszeresen alkalmazzuk, már rengeteget tehetünk a fogászati problémák és a fogkő kialakulásának megelőzése érdekében. Dentálhigiéniai szakembereink pedig személyre szabott tanácsadással is segítenek Önnek a tudatos otthoni szájhigiéniai rutin kialakításában, csak kérje segítségüket. Nem érdemes halogatni a lerakódott fogkő eltávolítását, hiszen egészségügyi és esztétikai szempontból sem előnyös a várakozás. A fogkő eltávolításával ínye egészségesebb, fogai pedig fehérebbek lehetnek, így újra bátran mosolyoghat! 

Mit teszünk a fogkő ellen a Móricz Dentalban?

A Móricz Dental budapesti fogászatán a lehető legkorszerűbb eszközökkel rendelkezünk a hatékony és alapos fogkő elleni küzdelemhez. Rendelőnkben dentálhigiénikusaink az alábbi módon küzdenek meg a fogkővel: 

 • megvizsgáljuk a lerakódott plakkot és fogkövet
 • ultrahangos berendezéssel eltávolítjuk a felhalmozódott fogkövet
 • homokfúvással megtisztítjuk a nehezen hozzáférhető fogközöket
 • polírozással fényessé és élettel telivé varázsoljuk a fogakat
 • ismeretijük a kézi vagy gépi fogmosás technikáit a sikeres otthoni fogápoláshoz
 • megbeszéljük a fogköz tisztító kefe és fogselyem helyes használatát
 • megelőzzük a fogínyvérzés vagy fogágybetegség kialakulását

Nálunk valóban alapos, eredményes dentálhigiéniai kezelésben lehet része, amelyet legalább félévente érdemes elvégeztetnie az egészséges mosoly fenntartása érdekében. Sose feledje, hogy a fogak egészségének fenntartása sokkal költséghatékonyabb és kifizetődőbb, mint a már kialakult fogászati problémák kezelése! Ha Önnél is időszerűvé vált a fogkő leszedés és a fogászati szűrővizsgálat, akkor keresse fel rendelőnket a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online

Mit kell most tennie fogkő ellen, ha azt érzi, hogy lerakódott fogköve van?

A legrakódott fogkövet úgy veheti észre, ha fogain, különösen az íny mentén és a torlódásoknál olyan lepedék képződött, amelyet nem tud eltávolítani otthoni fogápolási eszközökkel. A fogak továbbá elszíneződhetnek, sárgássá válhatnak. Amennyiben ilyen lerakódott fogkövet észlel fogain, keresse fel mielőbb rendelőnket és kérjen időpontot dentálhigiéniai kezelésünkre. A dentálhigiéniai kezelés során nem csak eltávolítjuk fogkövét, de segítünk megmutatni a helyes fogmosási és fogápolási technikákat, amelyekkel tudatosan gyakorolhatja az otthoni fogápolást. Érdemes észben tartania azt is, hogy a fenntartható egészséges fogak és íny miatt félévente látogassa meg fogászatunkat a fogkő eltávolítása miatt. 
Ha Önnél is időszerű a fogkő leszedése és a dentálhigiéniai kezelés elvégeztetése, akkor keresse fel rendelőnket a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!
 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogínyvérzés kezelése I Móricz Dental Fogászat

Fogínyvérzés kezelése

Vérzik az ínye fogmosás közben? Szeretné elkerülni ezt a kellemetlen tünetet? Mutatjuk a fogínyvérzés kezelésének leghatékonyabb módját, kialakulásának okait, és azt is, hogy milyen következményei lehetnek, ha a fogínyvérzés kezelése nem történik meg időben.

Tovább olvasom
Fogkő következményei I Móricz Dental Fogászat

Fogkő következményei

A fogkő egy nagyon gyakori fogászati probléma, lehet, hogy Önt is érinti, csak éppen nem tud róla, annak ellenére, hogy a fogkőnek komoly következményei lehetnek. Ha szeretné megőrizni fogai épségét, akkor az alábbi fogkőről szóló cikkünket ajánljuk elolvasásra!

Tovább olvasom
Fogszuvasodás kezelése I Móricz Dental Fogászat

Fogszuvasodás kezelése

Rengeteget hallani a fogszuvasodásról a tv reklámokban, mindenki tudja, hogy el kell kerülni, de azt már nem, hogy hogyan? Ebben a cikkben minden fontos információt megosztunk a fogszuvasodás kezelésével kapcsolatban Önökkel, hogy hatékonyabban tudják felvenni a harcot az egyik leggyakoribb fogászati betegséggel. 

Tovább olvasom
Teljes fogpótlás I Móricz Dental Fogászat

Teljes fogpótlás

Teljes fogpótlásra nem sok esetben van szükség szerencsére, de amennyiben Önnek igen, akkor ezen az oldalon minden fontos információt elolvashat ezzel kapcsolatban. A teljes fogpótlás típusairól, valamint a pontos eljárás menetéről is megosztunk minden fontos tudnivalót Önnel.

Tovább olvasom
Professzionális fogkőeltávolítás I Móricz Dental Esztétikai Fogászat

Professzionális fogkőeltávolítás

Professzionális fogkő eltávolítás segítségével teljesen fájdalommentesen szabadulhat meg Ön is a sok fogászati betegséget előidéző fogkőtől. Válassza a Móricz Dental egyszerű, gyors, professzionális fogkőeltávolítási módszerét, és mondjon búcsút a fogköveknek!

Tovább olvasom

Rólunk mondták