Foghiány kezelése I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Foghiány kezelése: Hogyan lehet a leghatékonyabban kezelni a foghiányt?

Hiányos a fogazata? Érdekli hogyan lehetséges a leghatékonyabban a foghiány kezelése? Tudni szeretné milyen lehetőségek, fájdalommentes eljárások léteznek a foghiány kezelésére? Az alábbi cikkünkben részletesen bemutatjuk a foghiány kezelésének legjobb módszereit!

Foghiány kezelése: Hogyan lehet a leghatékonyabban kezelni a foghiányt?

A foghiány kezelése fontosabb, mint hinné

A foghiány időben történő kezelése nem csak esztétikai kérdés, hanem anatómiai is. Fontos a rágási egyensúly helyreállítása a szájban, hogy a fogak és az állcsont kiegyensúlyozott terhelést kapjon rágás közben, amely hiányzó fogakkal elképzelhetetlen. Ez azt jelenti, hogy a foghiány kezelése nemcsak azért fontos, mert mosolya megromlott, önbizalma visszaesett, hiányos fogazattal rosszul érzi magát nyilvános helyeken, hanem azért is, mert a fogaknak fontos funkciójuk van a rágásban, így az emésztésben. A foghiány kezelése segít visszaállítani a fogak szépségét, és egészségét, megelőzhető, hogy a még ép fogak is elmozduljanak a hirtelen keletkezett űr miatt.

A foghiány kezelésének legjobb módszerei

A foghiány kezelésére több lehetséges megoldás is van. A Móricz Dental Fogászaton a legmodernebb eszközöket, a legjobb eljárásokat használjuk, annak érdekében, hogy a legjobb eredményeket érhessük el. Fogászatunkon az alábbi eljárásokat alkalmazzuk foghiány kezelésére:

 • A hiányzó fog pótlása fogászati implantátum segítségével és arra implantációs fogpótlás korona vagy híd készítése.
 • A szomszédos fogak preparálását követően fogászati híd segítségével történő foghiány kezelése.
 • Kombinált fogpótlás, mely esetben a meglévő fogak pillérként történő felhasználásával új fogpótlás készül.
 • Teljesen kivehető fogpótlás, amely a teljes fogatlanságot kezeli.

Mit kell tennie a foghiány kezelése érdekében?

 • A lehető legrövidebb időn belül tiszta és egyértelmű képet kell kapni arról, hogy milyen állapotban vannak fogai és milyen fogászati beavatkozásokat kell majd elvégeztetnie a foghiány kezelése érdekében. A nem kezelt foghiánynak súlyos következményei lehetnek, ezért nem érdemes halogatni a fogászati vizsgálatot! A Móricz Dental Fogászaton a legmodernebb fogászati diagnosztikai eszközökkel, és fájdalommentes kezelésekkel várjuk.
 • Meg kell találnia azt a fogászati rendelőt, ahol az Ön problémájára elképzeléseinek és lehetőségeinek megfelelő megoldást nyújtanak rövid időn belül és értékarányos árakon. A Móricz Dentalban ez pontosan így történik, egyénre szabott kezelésekkel, megfizethető árakkal várjuk pácienseinket!
 • Részt kell vennie egy személyes konzultáción, ahol digitális diagnosztikai eszközök segítségével feltérképezése kerül a fogászati problémája és szakorvosi vizsgálat segítségével felállításra kerül az ideális kezelési terv, ami a foghiány kezelésének legjobb módszerét tartalmazza.
 • Egy olyan kezelési tervet kell kapnia írásban, amiből egyértelműen kiderül, hogy pontosan milyen fogászati beavatkozásra van szüksége, mennyi idő alatt készül az el az új fogpótlás és mennyibe fog az pontosan kerülni Önnek. A Móricz Dentalban a konzultációt követően személyre szabott kezelési tervet készítünk Önnek a foghiány kezelésének legjobb módszerével, amihez egy részletes árajánlatot is készítünk. Ez tartalmazni fogja a foghiány kezelésének minden költségét – nálunk nincsenek rejtett, időközben felbukkanó költségelemek!
 • El kell döntenie, hogy a szóba jöhető megoldások közül melyik az, amely az Ön számára a legvonzóbb végeredménnyel jár, azaz melyik a legjobb módszer a foghiány kezelésére. Ne aggódjon, szakértő fogorvosaink segíteni fognak Önnek ebben!
 • Be kell illesztenie a beavatkozást az életkörülményeibe (több alkalommal kell majd kezelésre jönnie). A Móricz Dentalban széles nyitva tartással várjuk, hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 8-ig nyitva vagyunk, és szombatonként is rendelünk 9-től délután 3-ig. Ráadásul fogászatunk Budapest egyik legkönnyebben megközelíthető helyén található, a Móricz Zsigmod körtéren.
 • Ezután már csak el kell végezni a szükséges fogászati beavatkozásokat, majd be kell tartania a kezelőorvosa által javasolt utógondozási eljárásokat – a foghiány kezelésének ez is egy fontos lépése. Fogászatunkon részletes tájékoztatást, és folyamatos segítséget kap a gyógyulási periódusban is!
 • Ezután a komplikációk, valamint a hasonló fogászati problémák elkerülése érdekében, rendszeres időközönként (legalább évente egy alkalommal) kontrollvizsgálaton kell részt vennie. Valamint szintén rendszeres időközönként (legalább évente két alkalommal)  dentálhigiéniai kezelésen kell részt vennie a fogászati problémák és a foghiány kialakulásának megelőzése érdekében.

Kérdése van a foghiány kezelésével kapcsolatban? Vagy egyszerűen csak szeretne bejelentkezni professzionális kezelésünkre? Hívjon minket a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy jelentkezzen be online!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Legjobb fogpótlás – Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogpótlás – Melyik a legjobb fogpótlás?

Hiányos fogai számára a legjobb fogpótlást keresi? Szeretné, ha újra ép lenne fogazata, helyreállna a rágása, és megszépülne a mosolya? A Móricz Dental nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialistái nemcsak megtalálják Ön számára a legjobb fogpótlást, hanem be is helyezik azt, ráadásul fájdalommentesen! 

Tovább olvasom
Implantációs fogpótlás - Móricz Dental Fogászat

Implantációs fogpótlás

Ismerje meg az implantációs fogpótlás módszereit, az implantációs fogpótlás típusait. Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb információkat az implantációs fogpótlással kapcsolatban, amennyiben további kérdései vannak fogászatunkon állunk rendelkezésére! 

Tovább olvasom
Fogszuvasodás kialakulásának okai - Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogszuvasodás kialakulásának okai - Mitől alakul ki a fogszuvasodás?

A fogszuvasodás korunk igazi népbetegsége. Nemzetközi tanulmányok szerit a felnőtt lakosság közel 90%-át érinti ez a fogászati probléma. Mire vezethetők vissza a fogszuvasodás kialakulásának okai, mik okozzák a problémát? Miért ilyen gyakori a fogszuvasodás kialakulása, mire kell figyelni a megelőzéskor? 

Tovább olvasom
Ínysorvadás következményei I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Ínysorvadás következményei I Akár a fogak elvesztésével is járhat!

Sajnos nagyon sokan tartanak valamilyen okból a fogorvosoktól, pedig a Móricz Dentalban alkalmazott fogászati eljárások egyáltalán nem fájdalmasak, fogorvosaink nemcsak profik, hanem nagyon kedvesek is. Fogorvoshoz járni azért fontos, mert a nem kezelt problémáknak súlyos következményei lehetnek, nem is gondolná az ínysorvadás következményei milyen súlyosak lehetnek!  Melyek az ínysorvadás következményei, hogyan lehet elkerülni az ínysorvadás következményeit?

Tovább olvasom
Fogbeültetés lépései I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Impalntációs Központ

Fogbeültetés lépései

A legtöbb páciensünk idegesen lép be fogászatunk ajtaján, amikor fogbeültetés előtt áll, mi pedig minden egyes alkalommal elmondjuk, hogy félelemre semmi ok. A fogbeültetés lépései teljesen fájdalommentesek. Természetesen megnyugtatásképpen részletesen is elmondjuk a fogbeültetés lépéseit és igyekszünk minden felmerülő kérdésre választ adni.

Tovább olvasom

Rólunk mondták