Fogfájás okai, kezelése | Móricz Dental

Fogfájás okai

Melyek a fogfájás okai? Hogyan csillapíthatjuk mielőbb a szűnni nem akaró fogfájást? A Móricz Dental szakértő fogorvosai segítenek Önnek a kínzó fogfájdalom megszüntetésében! 

Fogfájás okai

A fogfájás okai, melyek azonnali beavatkozást igényelnek

A fogfájás okai mögött igen sok minden állhat, azonban bármely fogászati probléma is az, jobb mielőbb felkeresni a fogorvost és megszüntetni a probléma okát. A fogfájás általában már egy súlyosabb problémát sejtet, amit azonnal kezeltetni érdemes, hogy elkerülhessük a további szövődményeket. 

De mi minden állhat a fogfájás okai mögött?

 

A fogfájás okait megszüntető fogászati kezelések

Attól függően, hogy mi áll a fogfájás oka mögött, többféle fogászati kezeléssel lehet azt megszüntetni. A Móricz Dental Fogászatán fogfájás esetén pácienseinknek akár azonnali segítség nyújtást biztosítunk, sürgősségi fogászati kezeléseink segítségével, így Ön mielőbbi ellátást kaphat. Nem kell várnia fogfájásával, gyors megoldást kaphat tapasztalt, szakértő fogorvosainktól. 

Ha azonnali segítségre van szüksége kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

 

Ha a fogfájás oka:

Fogszuvasodás

Fogszuvasodás esetén a lyukas fogak és a fog belsejébe bejutó baktériumok okozhatnak fogérzékenységet, előre haladott állapotban pedig fogfájást, amely éles, erős fájdalommal is járhat. A fogszuvasodást esztétikus fogtöméssel vagy betéttel kezeljük, előrehaladottabb állapotban pedig fémkerámia vagy cirkon koronát alkalmazunk az érintett fog kezelésére. 

 

Elhanyagolt fogkő lerakódás

Sokaknál az elhanyagolt fogkő is okozhat fogfájást, hiszen a fogkő irritálhatja az ínyt, valamint szuvasodást okozhat a fogakon, amely szintén fájdalmassá válhat. Ebben az esetben dentálhigiéniai kezeléssel, irányított biofilm terápiával segítünk a fájdalom megszüntetésében. 

 

Fogak fizikai sérülése

Amennyiben a fog megsérül valamilyen baleset vagy sérülés következtében és a fog letöréséből adódóan fogfájást tapasztal, azt esztétikus töméssel vagy betéttel, illetve fogkoronával tudjuk helyreállítani. 

 

Fogbél gyulladás

A fogfájás okai közül az egyik leggyakoribb a fogbél gyulladása, amely akár a fentebb említett fogszuvasodás vagy elhanyagolt fogkő lerakódás következménye is lehet. Az előrehaladott fogszuvasodás következtében kialakult lyukak miatt a fog belseje fedetlenné válik, amelybe könnyedén bejuthatnak a különböző baktériumok, szennyeződések, ezzel gyulladást okozva a fogban. Ez igen nagy fájdalommal járhat, ha nem kezeltetjük. Rendelőnkben a fogbél gyulladását hagyományos vagy mikroszkópos gyökérkezeléssel csillapítjuk. 

 

Fogágybetegség kialakulása

Fogágybetegség esetén sokkal összetettebb probléma áll fent, mint maga a fogfájás. A fogágybetegség egy hosszan kialakult fogászati probléma, amelyet nem tudunk azonnal megszüntetni, ezáltal pedig a fogfájás okait sem. A fogágybetegségen, - és annak előrehaladott állapotától függően - az alábbi kezelésekkel tudunk segíteni Önnek: 

 

Fogak egyenetlen terhelése

Gnatológiai – állkapocs ízületi feltáró vizsgálat

 

Mit kell tennie, ha a meg szeretné szüntetni a fogfájás okait?

El kell jönni a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra a fogfájás okának feltérképezésére, hogy feltárhassuk elsősorban a probléma pontos okát, és azt mielőbb, a leghatékonyabb kezelési eljárással meg tudjuk szüntetni. 

Ha azonnali segítségre van szüksége kérjen időpontot most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online!

Pácienseink véleménye

Igazán igényes hely, mind a rendelő, mind az ott dolgozó szakemberek tekintetében. Nagyon elégedett voltam a kezeléssel, Ágics Anikó doktornő olyan problémámat oldotta meg, amelyet az elmúlt 2 év alatt más orvosnak nem sikerült - ráadásul nehezített körülmények között, a koronavírus időszakában. A rendelő nagyon szép és tiszta, a recepciós kolléganők segítőkészek és nem utolsósorban nagyon csinosak. A doktornő profi hozzáállása és a csapat rugalmas, összehangolt együttműködése megnyugtató hatással volt rám, biztos voltam benne, hogy jó kezekben vagyok. Eddigi tapasztalataim során elsőként találkoztam ennyire körültekintő, precíz, kedves, figyelmes, szakmailag felkészült csapattal. Maximálisan elégedett vagyok, a továbbiakban is kizárólag a rendelő szolgáltatásait fogom igénybe venni, ha a szükség úgy hozza! Habár nem olcsó, lőszert vinni kell, de valamit valamiért.  
Sz. János

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogérzékenység tünetei

Fogérzékenység tünetei

Milyen tünetei lehetnek még a fogérzékenységnek? Hogyan léphetünk fel a fogérzékenység ellen hatékonyan? Fogászati cikkünkben erről lesz szó!

Tovább olvasom
Fogfájás okai: Mi áll a háttérben?

Fogfájás okai

Melyek a fogfájás okai? Hogyan csillapíthatjuk mielőbb a szűnni nem akaró fogfájást? A Móricz Dental szakértő fogorvosai segítenek Önnek a kínzó fogfájdalom megszüntetésében! 

Tovább olvasom
Ínyvérzés oka, kezelés

Ínyvérzés – A háttérben álló okok és kezelési módszerek

Ínyvérzéssel küzd? Mi állhat a háttérben? Hogyan kezelhető az ínyvérzés? Tudjon meg minden fontos információt az ínyvérzésről és fogágybetegségekről szakértő fogorvosainktól!

Tovább olvasom
Tömött fog lüktet

Tömött fog lüktet

Tömött foga lüktet? Fáj? Mi lehet az oka a nem rég kezelt fog kellemetlenségének? Ennek járunk utána szakmai cikkünkben, és segítünk, hogy mielőbb megszabadulhasson a fájdalomtól. 

Tovább olvasom
Fogérzékenység okai, kezelési módszere

Fogérzékenység okai

Mitől lehet érzékenyek fogai? Mi történik, ha nem kezelteti? A fogérzékenység okai, tünetek és kezelési módszerek, az egészséges fogakért. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták