Fogfájás kezelése – mit lehet tenni, ha fáj egy fog? | Móricz Dental

Fogfájás kezelése – mit lehet tenni, ha fáj egy fog?

Sokunk egyik legnagyobb ellensége, a semmi áron múlni nem akaró, nyilalló fogfájás. Ha valakinek volt már fogászati problémája, és fájt a foga, akkor biztosan nem kell bemutatni a rémes érzést, helyette inkább beszélünk a fogfájás kezeléséről. A fog több ok miatt fájhat, ezért többféle kezelési módja van a fogfájásnak.
 

Fogfájás kezelése – mit lehet tenni, ha fáj egy fog?

A fogfájás kezelése esztétikus töméssel

Fogfájás több okból is kialakulhat, de a leggyakrabban fogszuvasodás okozza a kellemetlen érzést. A fogszuvasodás egy igazi népbetegség, ami a felnőtt lakosság nagy százalékát érinti, még akkor is, ha azok nem érzékelik, vagy vesznek tudomást róla, hiszen ez egy szinte észrevehetetlen folyamat. A fogszuvasodás tünetek nélkül is jelentkezhet, egy apró lyuk jelentkezik a fog felszínén, ami kezdetben nem okoz problémát, de fogérzékenységhez, és fogfájáshoz vezet. Hogyan történik a fogfájás kezelése, amennyiben fogszuvasodás okozza a problémát? Ha a fog szuvasodása kicsi, és ez okozza a fájdalmat, akkor a kezelőorvos eltávolítja a szuvas részt és esztétikus tömőanyaggal helyettesíti azt. Ez a legegyszerűbb módja a fogfájás kezelésének. Azonban, mivel nem mindig jelentkezik a folyamat kezdetén tünet, előfordul, hogy előrehaladott állapotban észleli csak a páciens a problémát.

Hívja a +36 1 3611 222-es telefonszámon budapesti fogászati rendelőnket, vagy kérjen időpontot online egyszerűen űrlapunk segítségével!

A fogfájás kezelése kerámia betéttel

Amennyiben nem történik meg a probléma észlelése időben tovább terjedhet a szuvasodás. Ha a fog szuvasodása nagyobb és esztétikus töméssel már nem oldható meg, akkor a szuvas területet a fogorvos eltávolítja és a fogtechnika laboratóriumban kerámiából készült betéttel helyettesíti. 

A fogfájás kezelése fémkerámia koronával

Nagy kiterjedésű szuvasodás esetén már a betét sem jelent biztonságos megadást, ezért a fog szuvas részének eltávolítását és a fog előkészítést követően a fogtechnikai laboratóriumban készül egy fém váz és arra egy kerámia leplezés. Ez fémkerámia korona kerül felragasztásra az előkészített fogra. 

A fogfájás kezelése cirkon koronával

A cirkon kerámia fogpótlás hasonló a fémkerámia koronához, azzal a különbséggel, hogy itt a fogpótlás váza nem fémből, hanem cirkonkból készül, mert így a kerámia leplezést követően a korona nagyon élethű és esztétikus lesz.

A fogfájás kezelése gyökérkezeléssel

Ha a fog szuvasodása akkora kiterjedésű, hogy a fog gyökere is gyulladásba kerül, akkor a fogpótlás előtt a fogat gyökérkezelni kell. Ezt a Móricz Dentalban nagy precizitású fogászati mikroszkóppal végezzük el, ami lehetővé teszi, az olyan fogak megmentését is, amit más fogászatokon már kihúzásra ítélnének meg. A Móricz Dental Fogászaton nagyon modern, eredményes és egyben kíméletes eljárásokat alkalmazunk a fogfájás kezelésére is. 

A fogfájás kezelése foghúzással

Ha a fog szuvasodása vagy gyulladása olyan mértékű, hogy az nagy biztonsággal nem menthető meg, akkor azt kíméletes eljárással kihúzzuk. 
A fog pozíciójától függően ez lehet szájsebészti foghúzás is. Ön is láthatja, hogy minél nagyobb a probléma, annál komplikáltabb a kezelés is. Éppen ezért célszerű minél hamarabb beavatkozni, amennyiben fogérzékenységet tapasztal, keressen fel minket, ne várja meg, még kínzó fogfájást tapasztal, ugyanis könnyen lehet, hogy ez már visszafordíthatatlan következményekkel fog járni!

A fogfájás kezelése helyett a fogfájás megelőzése

A fogfájás megelőzése érdekében javasolt félévente fogászati kontrollvizsgálaton részt venni a Móricz Dentalban, hogy megakadályozzuk a komolyabb fogászati problémák és a fogfájás kialakulását. A megfelelő szájhigiénia betartása mellett nagyon fontos a rendszeres ellenőrzés is, ugyanis a fogszuvasodás nagyon alattomos, tünetek nélkül is károsítja a fogakat. 

Hívja a +36 1 3611 222-es telefonszámon budapesti fogászati rendelőnket, vagy kérjen időpontot online egyszerűen űrlapunk segítségével!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom
Esztétikai fogászat Budapest I Móricz Dental Fogászat

Esztétikai fogászat Budapest

Szeretne szebb mosolyt, fehérebb fogakat, megszabadulni a lepedékektől, a látványos fogászati problémáktól? A Móricz Dental esztétikai fogászat Budapesten segíthet ebben. Mutatjuk, hogyan segíthetnek Önnek az esztétikai fogászati kezelések, hogy visszanyerje az Önbizalmát!

Tovább olvasom
Direkt héj I Móricz Dental Fogászat

A direkt héjak azonnali mosolyszépítő hatása már egyetlen kezelés után

Az Ön mosolya az első benyomás kulcsa. Előfordul, hogy nem teljesen elégedett fogainak kinézetével? Szeretne egy gyors, hatékony és esztétikailag magával ragadó megoldást találni, amely nem csak a mosolyát, hanem az önbizalmát is javítja? Fedezze fel a direkthéjak világát, amelyek forradalmasítják a modern fogászati esztétikát és a páciensek mosolyát szerte a világban.

Tovább olvasom
Porcelán héj I Móricz Dental Fogászat

A porcelán héjak teljesen új és megnyerő mosolyt varázsolnak Önnek is

A porcelán héj technológia az egyik legmodernebb és legnépszerűbb megoldás a tökéletes mosoly elérésére. Egyre többen választják világszerte ezt az innovatív módszert, hogy visszanyerjék önbizalmukat és ragyogó mosolyukat.

Tovább olvasom
Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom

Rólunk mondták