Fogászati diagnosztika menete | Móricz Dental Fogászat

Fogászati diagnosztika menete – Miért van rá szükség?

A fogászati diagnosztika elengedhetetlen fogászati kezeléseink előtt, hiszen így kaphatunk teljes képet a páciens fogainak és szájának állapotáról. De miért ennyire fontos? A következőkben erről lesz szó!

Fogászati diagnosztika menete – Miért van rá szükség?

Mikor van szükség a fogászati diagnosztika eredményire?

A fogászati diagnosztika a legjobb módszer arra, hogy felmérjük pácienseink fogazatának állapotát. Fogorvosainknak a diagnosztika eredménye lesz a kiindulópont a további lépésekhez: 

  • fogászati és szájsebészeti diagnózis felállításához;
  • kezelési terv készítéséhez;
  • a kezelések szakszerű megtervezéséhez;
  • árajánlat készítéséhez.

Miért ennyire fontos a fogászati diagnosztika menete? 

A diagnózis felállítása, a kezelési terv elkészítése mind ahhoz járulnak hozzá, hogy rendelőnkben a lehető legjobb kezekben lehessen és a legsikeresebb kezelést végezhessük el Önnél. Akár bölcsességfog problémáról, akár ínybetegségről beszélünk az állapotfelmérés elkerülhetetlen, amely egy személyes konzultációból és egy fogászati diagnosztikából áll. Az esetleges akut, gyors megoldást igénylő fogászati problémák esetén is javasoljuk az előzetes fogászati diagnosztika elvégzését, hiszen így kaphatunk teljes képet és így végezhetjük el biztonságosan az adott fogászati kezelést. 

A fogászati diagnosztika típusai a Móricz Dentalban

A Móricz Dental rendelőjében a fogászati diagnosztika menete attól is függhet, hogy milyen digitális eszközzel végezzük el az állapotfelmérést. Fogászatunk az alábbi diagnosztikai eszközökkel rendelkezik: 

Digitális fogászati diagnosztikai eszközeink a legmodernebb technológiával működnek, amely biztosítja fogszakorvosainknak a jó minőségű és pontos leleteket. 

Digitális panoráma röntgen

A digitális panoráma röntgenfelvétel az egyik leggyakrabban alkalmazott fogászati diagnosztikai eszköz, amely teljes képet nyújt a páciens fogazatának állapotáról. A panoráma röntgenfelvétel lehetővé teszi, hogy kiszűrjük a lehetséges gyulladásokat, elmozdulásokat. Digitális panoráma röntgen esetén a fogászati diagnosztika menete egyszerű, hiszen pácienseinknek csak egy fél percig szükséges mozdulatlanul a gép előtt állniuk. A panoráma röntgen gép használata előtt, fontos, hogy eltávolítson magáról minden ékszert, és fém tárgyat, amely zavarhatja a képalkotást. 

Digitális intraorális röntgen 

A digitális intraorális röntgen tökéletes képalkotó eszköz, ha csak egy fogról szeretnénk több információt kapni. Egyes kezelések esetében elegendő, hogy csak egyetlen fogról készüljön diagnosztikai eredmény, így a fogászati diagnosztika menete még jobban leegyszerűsödik. A digitális intraorális röntgenfelvételt egyenesen a kezelőszékben készítjük el, így Önnek ki sem kell szállnia belőle. Rögtön, akár a fogászati konzultáció közben elkészíthető egy ilyen felvétel, amely után azonnal feltárhatjuk a fog problémájának gyökerét. 

3D CT felvétel 

Az egyik legpontosabb diagnózist nyújtó eszközünk a 3D CT felvétel, amely rendkívül fontos a nagyobb beavatkozások előtt. Ez a zöld technológiával működő 3D CT eszköz nem csak a diagnózis felállításában segít fogorvosainknak, hanem a kezelések számítógépes megtervezésében egyaránt. A szájsebészeti, fogászati implantációs beavatkozások esetén, valamint a fogágybetegségek kezelésére és gyökérkezelések során kiemelt jelentősége van ennek a fogászati diagnosztikai eszköznek. 
A 3D CT fogászati diagnosztika menete hasonlóképpen történik, mint a panoráma röntgen esetén, így Önnek csak egy perc erejéig kell mozdulatlannak maradnia a képalkotás eredményééig. 

Mi a fogászati diagnosztika menete a Móricz Dentalban?

Az alkalmazni kívánt fogászati diagnosztika típusa minden esetben attól függ, hogy milyen fogászati vagy szájsebészeti problémát kell megoldanunk.
Az alapelv az, hogy minden esetben a lehető legkisebb sugárterheléssel járó fogászati diagnosztikát alkalmazzuk. Számunkra fontos, hogy pácienseink minden fogászati kezelésére megoldást kínáljunk, így fogászati diagnosztikai eszközeink házon belül érhetőek el. Így Önnek nem szükséges külső röntgen központba mennie, hiszen rendelőnkben mindent egy helyen el tud intézni.

 A fogászati diagnosztika menete:

  • részvétel egy személyes konzultáción
  • annak a megállapítása, hogy a fogászati probléma megoldásához milyen fogászati diagnosztika szükséges
  • a digitális fogászati diagnosztikai felvétel elkészítése 
  • a digitális fogászati diagnosztikai felvétel elemzése
  • a kezelési terv és árajánlat elkészítése a digitális fogászati diagnosztikai felvétel alapján

Fogászati diagnosztika ára

Rendelőnkben a fogászati diagnosztika eszköz típusa szerint határoztuk meg árainkat, annak függvényében, hogy az adott eszköz mennyire pontos képalkotást tesz lehetővé. Így a legolcsóbb az intraorális röntgen, hiszen csak 1 db fogról készítünk ebben az esetben felvételt. A digitális panoráma röntgen ezzel szemben már a teljes fogazatról képet ad, a legpontosabb mégis a 3D CT felvétel. Legjobb konstrukciónk a fogászati diagnosztikát tekintve a 3D CT és a digitális panoráma röntgenfelvétel együttes elkészíttettetése, amely nem csak minden probléma feltárásában lesz fogorvosaink segítségére, de árban is a legkedvezőbb. 
Részletes fogászati diagnosztikai árainkról IDE kattintva tájékozódhat!

Mit kell tennie, ha szeretne tisztán látni a fogászati problémájának sikeres megoldásában?

El kell jönni a Móricz Dentalba egy személyes konzultációra és egy fogászati diagnosztikai felvétel elkészítésére. Így fogorvosaink segítenek fogászati problémájának hátterében álló okának feltárásában és kezelésében. Ha valóban sikeres fogászati kezelést szeretne, válassza a Móricz Dental fogászatot, ahol bármely fogászati problémájára megoldást nyújtunk! Időpintot a +36 1 3611 222-es számon tud kérni vagy egyszerűen online!


Várjuk szeretettel rendelőnkben! 

 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Rendelői fogfehérítés I Móricz Dental Fogászat

Rendelői fogfehérítés a Móricz Dentalban – Több árnyalat különbséggel

A Móricz Dental rendelői fogfehérítés segítségével Önnek is több árnyalattal fehérebbek lehetnek a fogai, káros hatások nélkül. Ne kockáztasson, válassza a leghatékonyabb, és egyben legbiztonságosabb megoldást, döntsön a  rendelői fogfehérítés mellett!

Tovább olvasom
Fogbeültetés mennyi idő? | Móricz Dental Fogászat

Fogbeültetés mennyi idő?

A fogbeültetés mennyi idő, mennyire fájdalmas, hogyan történik pontosan? Megválaszoljuk a fogbeültetéssel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket!

Tovább olvasom
Fogpótlás fogászati híddal I Móricz Dental Fogászat

Fogpótlás fogászati híddal – Milyen esetben lehet hasznos az Ön számra?

Az egészséges és teljes mosoly nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem az általános egészség és jólét szempontjából is kulcsfontosságú. A hiányzó fogak nemcsak az önbizalmat érinthetik, hanem a rágási és beszédképességet is befolyásolhatják, ami táplálkozási és kommunikációs problémákhoz vezethet. Ebben a helyzetben a fogpótlás fogászati híddal kiváló megoldást kínál, amely egy időtálló és megbízható módszer a hiányzó fogak pótlására.

Tovább olvasom
Ínyvérzés fogmosáskor I Móricz Dental Fogászat

Ínyvérzés fogmosáskor

Ön is tapasztalt már piros foltokat a fogkeféjén, vagy a mosdókagylóban fogmosás után? Kétségbeesett, hogy valami probléma van a fogaival? Érdekli, miért alakul ki az ínyvérzés fogmosáskor, mennyire normális, hogyan lehet kezelni? Cikkünkben választ adunk ezekre a kérdésekre!

Tovább olvasom
Legjobb fogimplantátum I Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogimplantátum

A Móricz Dental Fogászaton garantáltan megtalálja a legjobb fogimplantátumot, ami stabil, tartós, minőségi, és nem mellesleg esztétikus. Budapest egyik legjobb fogászatán természetes, hogy csakis minőségi alapanyagokkal, fájdalommentes beavatkozásokkal, és magas szakértelemmel találkozhat!

Tovább olvasom

Rólunk mondták