Fix fogpótlás I Móricz Dental Fogászat

Fix fogpótlás

Hiányos fogazata miatt fix fogpótlás érdekli? Alábbi cikkünkben leírtuk a legfontosabb tudnivalókat a fix fogpótlással kapcsolatban, többek között az előnyeiről, hátrányairól is szó lesz, valamint arról, hogy miben különbözik a fix fogpótlás a hagyományos megoldástól. Végül a fix fogpótlás különböző típusairól is tájékozódhat.

Fix fogpótlás

Milyen problémákat okozhat, ha nem fix a fogpótlás?

A fix fogpótlásnak számos előnye van a nem rögzített fogpótlással szemben. A műfogsor étkezés vagy beszéd közben kimozdulhat és ez kellemetlen pillanatokat eredményez, ez fix fogpótlással nem fordulhat elő. Szinte teljesen lehetetlenné teszi a keményebb vagy nehezebben rágható ételek fogyasztását, ha nincsen rögzítve a fogpótlás, ráadásul még azzal is számolni kell, hogy az ételmorzsák egy része bejut a fogsor alá és ott káros folyamatokat indít el. Arról nem beszélve, hogy a nem fix műfogsor érzékennyé teheti a fogínyt a folyamatos mozgásából adódóan, ez pedig fájdalomhoz is vezethet. A nem fix fogpótlás használata miatt a hő- és ízérzékelés megváltozhat, ami miatt nem lesznek majd olyan élvezetesek az étkezések. Ráadásul még a hangképzésünk is megváltozhat, sokan a műfogsor miatt kellemetlenül érzik magukat társalgás közben, olyannyira, hogy inkább visszahúzódnak a közösségi élettől.  Önbizalomhiányhoz, kisebbrendűségi érzéshez is vezethet a műfogsor. Szerencsére az orvostudomány fejlődésének köszönhetően olyan fix fogpótlási eljárások vannak, amiknek segítségével a fent leírt problémák teljességgel kiküszöbölhetők.

Konzultációs időpontot a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud kérni vagy egyszerűen online.

Miben tér el a fix fogpótlás a kivehető fogpótlástól?

Milyenek a fix fogpótlások? Milyen előnyeik vannak a „nem fix” fogpótlásokhoz képest? 

  • Viselete természetes érzés, egy nap leforgása alatt teljesen hozzá lehet szokni, olyan mintha nem is viselnénk fogpótlást. 
  • A fix fogpótlásokkal megszűnik a kivehető fogpótlások természetes mozgása és az ezzel együtt járó ínyirritáció, sokkal kellemesebb, természetesebb érzés, szinte észrevehetetlenül illeszkedik az eredeti fogak helyére.  
  • A fix fogpótlással korlátozások nélkül étkezhetnünk, akár csak természetes fogainkkal tettük ezt. 
  • Egyszerűbb a fogpótlás tisztítása és ápolása a fix fogpótlás esetében, aminek következtében elkerülhetők a nem megfelelő szájhigiénia káros következményei is. 
  • De ami talán a legjobb, hogy nem kelt bennünk rossz érzést, szinte azonnal visszanyerjük önbizalmunkat. 

Milyen fix fogpótlás típusok közül választhat?

A Móricz Dental fogászaton többféle fix fogpótlás közül választhatnak pácienseink, annak függvényében, hogy milyen speciális problémáik vannak, hogyan állnak fogaik, mennyi fog pótlására van szükség. Az alábbi fix fogpótlások elérhetőek rendelőnkben. Természetesen a legjobb minőségű anyagokat, valamint eszközöket használjuk minden fix fogpótlás típus esetében.

Hogyan készülnek a fix fogpótlások a Móricz Dentalban?

Mint minden más kezelés esetében, a fix fogpótlások elkészítése előtt is egy konzultációra kerül sor, ahol digitális diagnosztika segítségével felmérjük fogai állapotát, helyzetét, az esetleges problémákat, a kezelni kívánt területet, majd egy részletes, személyre szabott kezelési tervet, valamint árajánlatot készítünk Önnek. Ebben már látni fogja, hogy milyen lépések következnek a kezelés során. A kezelés első lépése a kezelt fogak előkészítése preparálással (kivéve az implantációs fogpótlások készítése esetén). Ezt követi a digitális vagy analóg lenyomat vétele, ami a fix fogpótlás elkészítéséhez szükséges. Először egy ideiglenes fogpótlást fog kapni, ugyanis a fix fogpótlás elkészítése a fogtechnikai laboratóriumban történik, magas minőségben és precizitással. Miután elkészült, megtörténik a fix fogpótlás bepróbálása, és annak végleges rögzítése is. 

Mit kell tennie, ha Önnek is fix fogpótlásra van szüksége?

Egyszerűen csak el kell jönnie a Móricz Dentalba egy fix fogpótlás konzultációra! Fogpótlás esetében is az elérhető legmodernebb eljárásokat alkalmazzuk. Nemzetközi tapasztalattal rendelkező fogpótlásra specializálódott fogorvosok várják, modern, jól felszerelt fogászatunkon Budapest egyik legforgalmasabb központjában, ami mindenki számára könnyen elérhető.

Konzultációs időpontot a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud kérni vagy egyszerűen online.

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogínyvérzés ellen I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogínyvérzés ellen

Előfordult már Önnel, hogy fogmosás közben piros színű lett a víz; érdekli, hogy mit tehetne, hogyan léphetne fel a leghatékonyabban a fogínyvérzés ellen? Hogyan lehet otthoni módszerekkel megakadályozni a fogínyvérzést, tehet-e valamit otthon a fogínyvérzés ellen, ha igen, akkor mit? Ezekre a kérdésekre válaszolunk szakértői szemmel alábbi cikkünkben!

Tovább olvasom
Kezdődő fogszuvasodás I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Centrum

Kezdődő fogszuvasodás

A fogszuvasodásról annyi rossz dolgot hallani, így nem meglepő a legtöbben tartanak is tőle. De vajon mik a kezdődő fogszuvasodás legelső jelei, milyen tünetei vannak a kezdődő fogszuvasodásnak, honnan lehet felismerni, és megakadályozni, hogy nagyobb baj legyen? Meg lehet előzni a kezdődő fogszuvasodást?

Tovább olvasom
Fogszuvasodás okai I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Centrum

A fogszuvasodás okai

Rengeteget hallani a fogszuvasodásról, de vajon mik a fogszuvasodás okai, miért alakul ki olyan gyakran ez a fogászati probléma? Mit lehet tenni a fogszuvasodás megelőzése érdekében? Milyen tünetek húzódnak meg a fogszuvasodás okai mögött? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Tovább olvasom
Fogfájás ellen I Móricz Dental Fogászat

Fogfájás ellen a leghatékonyabb megoldások, és teendők

Mit lehet tenni a kínzó fogfájás ellen? Amikor beüt a baj, akkor gyors megoldás kell. Ezért ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a leghatékonyabb fogfájás elleni megoldásokat, illetve azokat az okokat is, amik miatt kialakulhat a fogfájás.

Tovább olvasom
Fogínygyulladás okai, fogínygyulladás megelőzése | Móricz Dental

Fogínygyulladás okai, fogínygyulladás megelőzése | Móricz Dental

A fogínygyulladás egy gyakori fogászati megbetegedés, amit bizonyára már Ön is tapasztalt. Szeretné elkerülni a vérzéssel, és más kellemetlen tünetekkel járó fogínygyulladást? Mutatjuk, mit kell tennie a megelőzés érdekében, mik a fogínygyulladás okai!

Tovább olvasom

Rólunk mondták