Felnőtt fogszabályozás Budapest I Móricz Dental Fogászat

Felnőtt fogszabályozás Budapesten - akár láthatatlan készülékekkel is!

Felnőtt fogszabályozás Budapesten nagyon hatékony technikákkal, akár teljesen láthatatlan készülékekkel is elérhető fogászatunkon! Bár tény, hogy a fogakat fiatalabb korban, gyermekként sokkal egyszerűbben lehet szabályozni, de idősebb korban sem lehetetlen a tökéletes mosoly elérése.

Felnőtt fogszabályozás Budapesten - akár láthatatlan készülékekkel is!

Hol elérhető a felnőtt fogszabályozás Budapesten?

Felnőtt korban sem késő felfedezni a szép mosoly adta magabiztosságot. Egyre több felnőtt gondolja ezt így és vállalja a felnőtt fogszabályozás minden velejáróját az esztétikai és funkcionális célok elérése érdekében. A felnőtt fogszabályozás Budapesten nem olyan népszerű, mint a gyermek fogszabályozás – ennek pedig az az oka, hogy felnőtt korban valamivel nehezebb a fogakat szabályozni, hiszen azok már nem a növekedés fázisában vannak, így jóval stabilabbak. Azonban a megfelelő technikákkal, hatékony módszerekkel a felnőtt fogakat sem lehetetlen tökéletes pályára állítani. A felnőtt fogszabályozás Budapesten a Móricz Dental Fogászaton már több éve nagyon hatékonyan működik. Amennyiben csodaszép mosolyt szeretne, keresse tapasztalt fogszabályozó specialistáinkat és kérjen konzultációs időpontot!

Mennyi ideig tart a felnőtt fogszabályozás Budapesten?

Hogy mennyi ideig tart a felnőtt fogszabályozás Budapesten, az választott rendelő, és az ott alkalmazott módszer függvénye is. Általánosságban elmondható, hogy a felnőtt fogszabályozás budapesti rendelőnkben általában 6–24 hónapig tart. Ez az időtartam személyenként változik a csontsejtek megújulásának sebességétől függően. Ez a periódus – nem titok – némi kényelmetlenséggel jár a fogszabályozó készülék viselése miatt, ezt azonban kárpótolja a rendezett fogsorral járó elégedettség, mely napi szinten ad önbizalmat viselőjének mind a szakmai, mind a magánélet területén.

Milyen fogszabályozó készülékekkel végezhető a felnőtt fogszabályozás Budapest prémium rendelőjében?

Minden szabálytalan fogsor anatómiai szempontból más és más. Éppen ezért fogszabályozó specialistáink különböző fogszabályozó készüléket javasolnak a különböző problémákra. Más készülék alkalmas a fogak helyzetének megváltoztatására fogtorlódás esetén, foghiánynál, vagy egyéb hibák kijavítására. A felnőtt fogszabályozás Budapesten, a Móricz Dental Fogászaton többféle fogszabályozó készülékkel is történhet. A fogszabályozó szakorvos határozza meg a szükséges készülék típusát az adott probléma, az Ön kora, elvárásai és anyagi lehetőségei függvényében. A készülék kiválasztása során tehát az Ön személyes igényeit, és preferenciáit is figyelembe vesszük. 

A felnőtt fogszabályozó készülékeknek két nagy csoportra bonthatók:

  • rögzített felnőtt fogszabályozó készülékek
  • kivehető felnőtt fogszabályozó készülékek

Rögzített fogszabályozó készülék felnőtt fogszabályozás céljára

A rögzített fogszabályozó készüléket mindig felragasztják, így napi 24 órában a szájban van. Ezt a típusú készüléket nagyobb fogazati eltérésre alkalmazzák. A rögzített fogszabályozó készülékeket „tappancsok”, gyűrűk, ívek, és egyéb kiegészítő elemek alkotják. A fogakra ragasztott tappancs (bracket) segítségével tudjuk a fogakat a kívánt helyzetbe vezetni a drótívek mentén.

Felnőtt fogszabályozás Budapesten esztétikus készülékekkel

A bracketek általában rozsdamentes fémből készülnek, de elérhetőek esztétikus porcelánból és műanyagból is. Fogászatunkon megtalálható a legújabb, az eddigieknél jóval hatékonyabb, lágy erőkkel működő önligírozó fogszabályozó készülék, mellyel könnyebben elérhető a kívánt korrekció, mint a hagyományos fogszabályozókkal. Ez a fogszabályozó készülék is elérhető fém- és porcelánkivitelben egyaránt. Kisebbek az elemei, így kényelmesebbek, és a kívánt eredmény rövidebb idő alatt elérhető velük, mint a hagyományos rendszerekkel. Kíméletesebb is, azonban magasabb a költségük, részletes árlistánkat oldalunkon is megtekintheti.

Felnőtt fogszabályozás Budapesten láthatatlan készülékekkel

Azt szeretné, hogy a fogszabályozó készülék teljesen láthatatlan legyen? Felnőtt korban vannak esetek, amikor nem esztétikus a fogakat körülvevő drót, és breketek. Amennyiben fontos üzleti feladatai vannak, vagy egyszerűen csak nem szeretné, ha fogszabályozó készüléke látszódna, mert ez zavarja a mindennapokban, akkor lehetőség van teljesen láthatatlan fogszabályozó készülék felhelyezésére is. A belső fogfelszínére rögzített, láthatatlan felnőtt fogszabályozás Budapesten, a Móricz Dental Fogászaton is elérhető. 

Hogyan történik a felnőtt fogszabályozás Budapesten rögzített készülékekkel?

A rögzített fogszabályozó eljárásnak van néhány sajátossága. Az alábbiakban részletesen leírjuk a fogszabályozása teljes folyamatát. 

  • Első lépésként a fogak előkészítése történik meg, hogy azok szuvasodás mentsek és fogkőmentesek legyenek. A Móricz Dental Fogászaton alaposan megvizsgáljuk, és előkészítjük a fogakat, hogy a fogszabályozás eredménye maximális legyen. 
  • A rögzített fogszabályozó készülék felhelyezése és az ívek beállítása után egy hozzászokási periódus kezdődik, amely egyéni érzékenység függvényében, enyhébb húzó-nyomó kellemetlen érzéssel is jelentkezhet, és amiről az ezt követő konzultáción részletesen beszámolhat a páciens a fogszabályozó specialistának. 
  • A felnőtt fogszabályozó készülékek esetében általában 4-6 hetente látnia kell a fogszabályozó szakorvosát a készülék újra aktiválása érdekében.
  • A fogszabályozó készülék nehezen tisztítható emiatt a baktériumok könnyebben okozhatnak kisebesedést, ínygyulladást, aftás problémákat, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a tisztításukra. Részletes felvilágosítást kap fogászati kollégáinktól ezzel kapcsolatban. 
  • Bizonyos ételek fogyasztása kerülendő annak érdekében, hogy ne kockáztassa a gyűrűk leesését, ezért nem lehet egész almát, vagy keményebb ételeket harapni, de erről is bővebb tájékoztatást kaphat rendelőnkben. 
  • Bizonyos ételmaradékok, vagy a cukorkák, csokoládék, és ragacsos ételek nehezebben távolíthatóak el a breketek közül.

Lehetséges a felnőtt fogszabályozás Budapesten kivehető készülékekkel is?

A kivehető fogszabályozó készülék viselése látszólag könnyebb a könnyű tisztíthatóság miatt, és sokak számára kecsegtető, azonban van néhány hátrányuk. Tapasztalataink szerint a kivehető fogszabályozó készülékekről nagyon könnyen feledkeznek meg pácienseink. Illetve ezekkel a készülékekkel csak az enyhe problémák korrigálhatóak. Viszont ez egy fájdalommentes és igen esztétikus felnőtt fogszabályozó megoldás, szinte láthatatlan más számára. A számítógépes tervezésnek köszönhetően pedig előre látható az eredmény is. A fogszabályozás konzultáció során választ kaphat a kérdésére, hogy Önnek megfelelő-e a kivehető felnőtt fogszabályozó.

Hatékony és esztétikus felnőtt fogszabályozás Budapesten

Fogászatunkon elérhető a legújabb, és leghatékonyabb fogszabályozási eljárás is, ami egyben meglehetősen praktikus is a páciensek számára.  A műanyag sínes vagy láthatatlan fogszabályozó rendszer lényege, hogy a szabálytalan fogazatról vett lenyomat alapján a fogtechnikus módosított állású, átlátszó, merev műanyag sínt készít, amelyet Ön meghatározott ideig visel napi legalább 20 órában.  Ez a számítógéppel modellezett, speciális 3D nyomtatási technológia segítségével előre elkészített átlátszó műanyag sín az aktuális fogazatra illeszkedik. Az egyes darabokon minimális módosítások vannak az előzőhöz képest, így mozgatják a fogakat a megfelelő pozícióba. Így tehát 4-6 hét múlva újabb lenyomat után újabb sínt készül hasonló viselési móddal. Ezt addig ismételjük, míg a várt hatást elérjük. Ezeket is a nap 20 órájában kell hordani 3-9 hónapon át. Csak étkezés és fogmosás alkalmával szabad kivenni. 

Mit kell tennie abban az esetben, ha Önnek is felnőtt fogszabályozásra van szüksége Budapesten?

Ha gyermekkorban nem volt rá lehetősége, de felnőttként szeretne belefogni a fogszabályozásba Budapesten, akkor javasoljuk, hogy jöjjön el a Móricz Dentalba egy felnőtt fogszabályozás konzultációra és tudjon meg mindent arról, hogy hogyan lehet felnőttként is esztétikus és szabályos a mosolya.

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona?  I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták