Dentálhigiéniai kezelés ár I Móricz Dental Fogászat

Dentálhigiéniai kezelés ár

Mennyibe kerülnek a dentálhigiéniai kezelés árak, miért és melyiket érdemes elvégezni? Az alábbiakban megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket a dentálhigiéniai kezelésekkel kapcsolatban.

Dentálhigiéniai kezelés ár

Dentálhigiéniai kezelés ár – miért fontosak ezek a kezelések?

Egyre többen vannak azok, akik nemcsak abban az esetben fordulnak fogorvoshoz, amikor elviselhetetlen fájdalmuk van, hanem rendszeresen járnak fogászati kontrollra, és átesnek apróbb kezeléseken. A dentálhigiéniai kezelés árak jóval alacsonyabbak, mint a nagyobb kezelések árai – a rendszeres fogászati ellenőrzésekkel, dentálhigiéniai kezelésekkel elkerülhetőek a komolyabb fogászati problémák. Mutatjuk milyen előnyei vannak a dentálhigiéniai kezeléseknek:

 • Megelőzés: a rendszeres dentálhigiéniai kezelések segítenek megelőzni a fogínybetegségeket és a szuvasodást, amelyek a fogvesztés vezető okai. Ezek a kezelések eltávolítják a plakkot és a fogkövet, amelyek bakteriális fertőzéseket okozhatnak. A fogászati problémákat jobb megelőzni, mint később kezelni, vagy kezelés hiányában a fogakat pótolni.
 • Korai felismerés: a rendszeres látogatások során a fogorvos képes időben felismerni a lehetséges problémákat, mint például a kezdődő szuvasodás vagy a fogíny visszahúzódás, ami lehetővé teszi, hogy időben kezeljék a problémát.
 • Egészségmegőrzés: a szájüregi egészség szorosan összefügg az általános egészséggel. A szájban lévő bakteriális fertőzések szívbetegségekhez, cukorbetegséghez és más állapotokhoz is hozzájárulhatnak.
 • Esztétikai előnyök: a dentálhigiéniai kezelések javítják a fogak megjelenését, eltávolítva a foltokat és visszaállítva a fogak természetes fehérségét, ami növeli az önbizalmat és a szociális interakciók minőségét.
 • Költségmegelőzés: ezek a kezelések hosszú távon megtakarítást jelenthetnek, megelőzve a drágább és bonyolultabb fogászati beavatkozásokat, mint például a gyökérkezelés vagy a fogpótlások. Ahogyan említettük, a dentálhigiéniai kezelés árak jóval olcsóbbak, mint más kezelések.

Dentálhigiéniai kezelés ár – milyen előnyei vannak ezeknek a kezeléseknek?

A Móricz Dental Fogászaton a dentálhigiéniai kezelés árakat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek, ugyanis számos előnyük van, amik miatt évente érdemes a kezeléseket elvégeztetni. A professzionális fogtisztítás például eltávolítja a plakkot és a fogkövet is egyben, ezzel megakadályozva a fogínygyulladást és a súlyosabb állapotokat, mint például a parodontitiszt. Tudta, hogy a hazánkban a korai fogvesztés leggyakoribb okai a különböző fogínybetegségek? Sokan nem is gondolják, hogy a rendszeres dentálhigiéniai kezelésekkel milyen mértékben csökkenthető a fogvesztés kockázata! Amennyiben leheteltével vannak problémái, akkor is ajánljuk a Móricz Dental dentálhigiéniai csapatát, ugyanis a dentálhigiéniai kezelések javítják a szájüreg tisztaságát, csökkentik a lepedék képződését és segítik a friss lehelet megőrzését. A dentálhigiéniai kezelés árakkal kapcsolatban tájékozódhat fogászatunk weboldalán az árak menüpontban, vagy kollégáinktól is.

Dentálhigiéniai kezelés ár – mikor érdemes elvégeztetni?

Milyen esetekben ajánlott a dentélhigiéniai kezelések elvégeztetése? Mivel a dentálhigiéniai kezelés árak jóval alcsonyabbak, mint az ezek hiányában kialakuló fogászati problémák kezelése, nem érdemes elhanyagolni őket. A legtöbb független szakértő is azt javasolja, hogy legalább évente kétszer végezzenek dentálhigiéniai kezelést, hiszen ez lehetővé teszi a plakk és a fogkő hatékony eltávolítását, valamint a fogínybetegségek megelőzését. A rendszeres kezeléseken túl az alábbi esetben ajánljuk fogászatunk felkeresését: 

 • Látható fogkő esetén: ha fogkő látható a fogakon, különösen a fogíny vonalánál, azonnali dentálhigiéniai kezelésre van szükség, hogy eltávolítsuk és csökkentsük a fogínybetegségek kialakulásának kockázatát, valamint szebbé tegyük a fogakat esztétikailag.
 • Fogínyproblémák esetében: vérző, duzzadt vagy vörös fogíny esetén dentálhigiéniai kezelésre van szükség a probléma alapos kivizsgálása és kezelése, a komolyabb fogászati problémák elkerülése érdekében.
 • Fogfehérítés előtt: ha fogfehérítésen gondolkodik, ajánlott előtte dentálhigiéniai kezelést végeztetni, hogy a fehérítés hatékonyabb legyen.
 • Rossz szájhigiénia esetén: Ha nehézségei vannak a megfelelő szájhigiénia fenntartásában, és gyakran alakul ki plakk a fogakon, érdemes rendszeresen dentálhigiéniai kezelést igénybe venni.
 • Egészségügyi problémák esetén: bizonyos egészségügyi állapotok, mint a diabetesz vagy szívbetegségek, növelhetik a fogínybetegségek kockázatát, így ezekben az esetekben gyakrabban ajánlott a dentálhigiéniai kezelés.

Mennyibe kerülnek a különböző dentálhigiéniai kezelés árak?

A Móricz Dental Fogászaton többféle dentálhigiéniai kezelés is elérhető. Minden fogászati problémára van hatékony megoldásunk, ráadásul kezeléseink fájdalom mentesek. A dentálhigiéniai kezelés árak eltérőek, fogászati árlistánkon részletesen megtalál minden tételt. A dentálhigiéniai kezelések minden esetben egy alapos állapotfelméréssel kezdődnek, hogy lássuk, milyen problémákra kell megoldást találnunk, vannak-e esetlegesen tünetmentesen előforduló fogászati problémák. Az állapotfelmérés után minden páciensünk kap egy részletes kezelési tervet, amiben azt is leírjuk, hogy pontosan mennyibe kerülnek a dentálhigiéniai kezelés árak. A kezelések az alábbiak szerint épülnek fel fogászatunkon:

 • Állapotfelmérés
 • Fogkő eltávolítása ultrahangos depurátorral
 • Prophyflex homok fúvás kezelés
 • Rendelői fogpolírozás
 • Instruálás, motiválás, tanácsadás

Milyen tételekből állnak a dentálhigiéniai kezelés árak?

A dentálhigiéniai kezelés árak több tételből állnak. Az alábbi tényezők befolyásolják a végösszeget:

 • Ráfordított munkaóra mennyiség ára
 • Alkalmazott technológia anyagköltsége

Amennyiben részletes felvilágosítást szeretne kapni a dentálhigiéniai kezelés árakkal kapcsolatban, jelentkezzen be fogászatunkra személyes konzultációval egybekötött állapotfelmérésre!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom
Esztétikai fogászat Budapest I Móricz Dental Fogászat

Esztétikai fogászat Budapest

Szeretne szebb mosolyt, fehérebb fogakat, megszabadulni a lepedékektől, a látványos fogászati problémáktól? A Móricz Dental esztétikai fogászat Budapesten segíthet ebben. Mutatjuk, hogyan segíthetnek Önnek az esztétikai fogászati kezelések, hogy visszanyerje az Önbizalmát!

Tovább olvasom
Direkt héj I Móricz Dental Fogászat

A direkt héjak azonnali mosolyszépítő hatása már egyetlen kezelés után

Az Ön mosolya az első benyomás kulcsa. Előfordul, hogy nem teljesen elégedett fogainak kinézetével? Szeretne egy gyors, hatékony és esztétikailag magával ragadó megoldást találni, amely nem csak a mosolyát, hanem az önbizalmát is javítja? Fedezze fel a direkthéjak világát, amelyek forradalmasítják a modern fogászati esztétikát és a páciensek mosolyát szerte a világban.

Tovább olvasom
Porcelán héj I Móricz Dental Fogászat

A porcelán héjak teljesen új és megnyerő mosolyt varázsolnak Önnek is

A porcelán héj technológia az egyik legmodernebb és legnépszerűbb megoldás a tökéletes mosoly elérésére. Egyre többen választják világszerte ezt az innovatív módszert, hogy visszanyerjék önbizalmukat és ragyogó mosolyukat.

Tovább olvasom
Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom

Rólunk mondták