Bölcsességfog fájdalom: Hogyan kezeljük? | Móricz Dental

Bölcsességfog fájdalom: hogyan lehet kezelni vagy megelőzni?

Bölcsességfog fájdalommal viszonylag gyakran találkozni, ezért érdemes megismerni mi a teendő, ha esetleg Önnél is jelentkezik. Lássuk miért alakul ki bölcsességfog fájdalom, hogyan lehet megelőzni, valamint kezelni hatékonyan?

Bölcsességfog fájdalom: hogyan lehet kezelni vagy megelőzni?

Mitől alakul ki a bölcsességfog fájdalom?

Ahhoz, hogy a bölcsességfog fájdalmának kezeléséről, kialakulásának megelőzéséről tudjunk beszélni, tisztáznunk kell, hogy mi okozza. Több okból is jelentkezhet bölcsességfog fájdalom, az egyik leggyakoribb, hogy az íny felszíne alól nem tud előtörni a bölcsességfog, és ez okozza a kellemetlen tüneteket. Az is előfordulhat, hogy csak részben képes előtörni a bölcsességfog, mert valami akadályozza. Okozhat problémát az is, hogy fekvő pozícióban kezd el növekedni a bölcsességfog, tehát nem a megfelelő irányba, ami erős fájdalomhoz, gyulladáshoz vezet. Akkor is kialakulhat bölcsességfog fájdalom, ha a fog előtört, azonban nem fér el, ezáltal torlódást okoz a fogazatban.

A bölcsességfog fájdalom tipikus tünetei:

Honnan ismerheti fel, hogy bölcsességfog fájdalomról van szó, a bölcsességfog okozza a problémát a szájüregben?

  • Ilyenkor jellemzően gyulladás képződik a bölcsességfog területén.
  • Fájdalmat érezhet rágás közben, ezért jellemzően reflexből a másik oldalon folytatjuk a rágást, de ez nem egészséges, és nem végleges megoldás a rendellenesség kezelésére.
  • A gyulladás mellett duzzanat is kialakulhat a bölcsességfog környezetében és fájdalmas nyirokcsomók is jelentkezhetnek.

Ha ezekből a tünetekből bármit észlel, javasolt felkeresni egy szakértő fogorvost, mert könnyen lehet, hogy a bölcsességfogával vannak problémák, amik nem fognak maguktól megoldódni. Kérjen időpontot rendelőnkbe most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online

 

Mit tehetünk a bölcsességfog fájdalom megelőzéséért?

Senki sem szereti, ha fáj a foga, a bölcsességfog fájdalma különösen kellemetlen tud lenni, ezért fontos, hogy tegyünk az elkerülése érdekében. Figyeljen oda az egyértelmű jelekre, és jöjjön el hozzánk egy vizsgálatra, mielőtt még begyullad a fogat körülvevő terület, és nagyon fájni kezd! Megelőzhető a heves fájdalom, amennyiben a lehető legrövidebb időn belül specialistához, szájsebészhez fordulunk. A Móricz Dental Fogászaton korszerű berendezésekkel, modern beavatkozásokkal, és nagy szakértelemmel kezeljük a bölcsességfog problémáit is. 3D CT felvétel segítségével fogorvosa meghatározza a bölcsességfog pontos pozícióját, hogy tudja, mi okozza a problémát, kell-e lépéseket tenni az elkerülés érdekében. Szükség esetén a lehető legrövidebb időn belül kihúzza a bölcsességfogat, természetesen kíméletes módszerekkel!

Hogyan szüntethető meg a bölcsességfog fájdalom?

A bölcsességfog fájdalma nagyon kellemetlen, de szerencsére a Móricz Dental szakértői szakszerűen tudják kezelni. Ideiglenesen fájdalomcsillapítókkal lehet csökkenteni a fájdalmat, de sajnos ez csak egy átmentei tüneti megoldás, valós eredményt nem lehet elérni vele. Azonban, tekintve, hogy a bölcsességfog már nem rendelkezik valódi funkcióval, nyugodtan kihuzatható. Akár megelőző jelleggel is, el lehet távolítani a bölcsességfogat, ha a vizsgálatok során úgy tűnik, hogy nem megfelelően növekszik, amíg nem kerül gyulladásba. Különösen javasolt az eltávolíttatása fájdalom, érzékenység vagy fogtorlódás esetén illetve fogszabályozó készülék felrakása előtt.

Mi tehet, ha már kialakult a bölcsességfog fájdalom az Ön esetében?

Fájó bölcsességfog? Ne gondolkozzon tovább, a lehető legrövidebb időn belül jöjjön el a Móricz Dentalba és forduljon rutinos szájsebészeinkhez, mert a fájdalom nem fog elmúlni, sőt rosszabb is lehet! Kérjen időpontot rendelőnkbe most a +36 1 3611 222-es telefonszámon vagy egyszerűen online

 

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.
B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Kerámia héj I Móricz Dental Fogászat

Fedezze fel a tökéletes mosoly titkát: kerámia héjak, a mosoly szépítésének legtermészetesebb eszközei

Az esztétikai fogászat területén a modern fogászati technológiák lehetővé teszik az szebb fogakra vágyó páciensek számára, hogy búcsút mondjanak a fogak esztétikai problémáinak. A kerámia héjak egyedülálló megoldást kínálnak azoknak, akik természetesnek tűnő, ragyogó mosolyra vágynak. Legyen szó elszíneződött, megsérült, vagy egyenletlen fogakról, a héjak mosolyátalakító ereje nem ismer határokat.

Tovább olvasom
Esztétikai fogászat Budapest I Móricz Dental Fogászat

Esztétikai fogászat Budapest

Szeretne szebb mosolyt, fehérebb fogakat, megszabadulni a lepedékektől, a látványos fogászati problémáktól? A Móricz Dental esztétikai fogászat Budapesten segíthet ebben. Mutatjuk, hogyan segíthetnek Önnek az esztétikai fogászati kezelések, hogy visszanyerje az Önbizalmát!

Tovább olvasom
Direkt héj I Móricz Dental Fogászat

A direkt héjak azonnali mosolyszépítő hatása már egyetlen kezelés után

Az Ön mosolya az első benyomás kulcsa. Előfordul, hogy nem teljesen elégedett fogainak kinézetével? Szeretne egy gyors, hatékony és esztétikailag magával ragadó megoldást találni, amely nem csak a mosolyát, hanem az önbizalmát is javítja? Fedezze fel a direkthéjak világát, amelyek forradalmasítják a modern fogászati esztétikát és a páciensek mosolyát szerte a világban.

Tovább olvasom
Porcelán héj I Móricz Dental Fogászat

A porcelán héjak teljesen új és megnyerő mosolyt varázsolnak Önnek is

A porcelán héj technológia az egyik legmodernebb és legnépszerűbb megoldás a tökéletes mosoly elérésére. Egyre többen választják világszerte ezt az innovatív módszert, hogy visszanyerjék önbizalmukat és ragyogó mosolyukat.

Tovább olvasom
Lyukas fog gyereknél I Móricz Dental Fogászat

Lyukas fog gyereknél – gyakori jelenség, pedig elkerülhető

A gyermekkori lyukas fogak, amelyeket fogszuvasodásként ismerünk, a fogakat érintő egyik leggyakoribb betegség. A fogszuvasodás során a fogzománc, amely a fog külső védelmező rétege, károsodik és idővel pusztulni kezd. Ennek a folyamatnak több oka is lehet, amelyek együtt, összetett módon hatnak.

Tovább olvasom

Rólunk mondták