Altatásos fogászat Budapesten I Móricz Dental

Altatásos fogászat

Fogászati és szájsebészeti beavatkozások altatásban – megoldás a szorongásra a fogászati kezelésektől

Altatásos fogászat a Móricz Dental rendelőjében. Hogyan zajlik az altatás fogászatunkon? Milyen beavatkozásokat végzünk el altatásban? Tudjon meg minden részletet!

Altatásos fogászat

Altatásos fogászat - Miért hasznos az Ön számára az altatásos fogászat?

Ha Ön is fél a fogászati kezelésektől és nem szeretne bármiféle fájdalmat érezni beavatkozása során, akkor a legjobb választás lesz altatásos fogászatunk a Móricz Dentalban.  Így teljes mértékben elkerülheti a negatív élményeket fogászati kezelésénél, és a későbbiek során sem fog tartani tőle. 
Rendelőnkben nem csak altatásos fogászat esetén biztosítjuk a fájdalommentességet, hanem minden fogászati kezelésünk során speciális fájdalomcsillapítási módszert alkalmazunk annak érdekében, hogy pácienseink kellemetlenségek nélkül essenek át kezeléseinken. 
A fogászati beavatkozások altatásban való elvégzése számos előnnyel jár, amelyek hozzájárulnak az Ön kényelméhez és a pozitív élményhez a kezelés során. Íme néhány ok, amiért érdemes ezt a módszert választani:

 • Fájdalommentesség: az altatás lehetővé teszi, hogy Ön semmilyen fájdalmat ne érezzen a beavatkozás során, ezáltal csökkentve az esetleges szorongást és stresszt.
 • Szorongás csökkentése: az altatás segít megnyugtatni és ellazítani a pácienseket, így nyugodtabban állnak a beavatkozáshoz.
 • Hosszabb beavatkozások lehetségesek: altatásban történő kezelés esetén a fogorvosok vagy szájsebészek képesek hosszabb ideig tartó komplex beavatkozásokat is elvégezni, anélkül hogy Ön kényelmetlenséget érezne.
 • Gyorsabb gyógyulás: mivel Ön teljesen ellazult állapotban van a beavatkozás alatt, kevésbé valószínű, hogy feszültség vagy stressz miatti szövődmények lépnek fel, ami gyorsabb gyógyuláshoz vezethet.

Összességében az altatásban végzett fogászati beavatkozások jelentősen javíthatják a kezelés élményét, minimalizálva a fájdalmat és a szorongást, miközben lehetővé teszik a fogorvos számára, hogy magas színvonalú ellátást nyújtson.

Milyen kezelések esetén javasolt az altatásos fogászat?

Ugyan az altatásos fogászat jó választás lehet, ha szeretné elkerülni a negatív élményeket és a fájdalmat, minden fogászati kezelésünk esetében mégsem alkalmazható módszer. A kisebb fogászati kezelések esetén csak helyi érzéstelenítést végzünk el pácienseinknél. Milyen esetekben alkalmazható az altatásos fogászati kezelés? 

Az altatásos fogászat számos kezelés során javasolt, különösen az alábbi esetekben:

 • Bonyolult gyökérkezelések: amikor a gyökérkezelés különösen összetett, az altatás segíthet a páciensen, hogy nyugodt maradjon, és csökkenti a kezelés során érzett diszkomfortot.
 • Bölcsességfog eltávolítása: a bölcsességfogak eltávolítása gyakran bonyolult beavatkozás, különösen, ha a fogak beágyazódtak vagy rossz szögben nőttek ki. Az altatás ebben az esetben segít elkerülni a fájdalmat és a szorongást.
 • Implantátumok beültetése: fogászati implantátumok beültetése precíz és hosszadalmas eljárás lehet, különösen, ha több implantátumot is be kell ültetni. Az altatás lehetővé teszi az Ön számára számára, hogy kényelmesen viselje a műtéti beavatkozást.
 • Szájsebészeti beavatkozások: komplex szájsebészeti műtétek, mint az állcsont-rekonstrukciók vagy a nagyobb csontpótló beavatkozások esetén az altatás előnyös a műtét zavartalansága érdekében.
 • Parodontális műtétek: az íny és a csontszerkezetet érintő komolyabb beavatkozások, mint például a mély tisztítás vagy az ínyplasztika, szintén indokolhatják az altatás használatát.
 • Az altatásos fogászat lehetőséget biztosít a páciensek számára, hogy a szükséges fogászati kezeléseket minimális kellemetlenséggel és szorongással vegyék igénybe, így hozzájárulva az általános egészségük és jóllétük javításához. 

Mit kell tennie az altatásos fogászat előtt?

Amennyiben Ön a fenti fogászati kezelések valamelyikén fog átesni altatásos fogászati eljárásban, akkor nem árt tudnia pár dolgot a beavatkozás előtt. Az altatásos fogászati kezelések előtt, az altatásra szakképzett kollégáink és az aneszteziológus orvos több leletet is kérni fog Öntől, annak érdekében, hogy az altatást biztonságos körülmények között végezhessük el. Így az altatásos fogászati kezelések előtt szakorvosainknak az alábbi leletekre lesz szüksége:

 • Teljes vérkép: májfunkció, vesefunkció, nátrium-kálium szint, vércukorszint, CRP fehérje
 • EKG

Emellett fontos tudnia azt is, hogy az altatás előtt 6 órával nem lehet enni, és 3 órával előtte nem lehet inni. Ezt azonban a kezelés előtti konzultáción elmondjuk, ahol ismertetni fogjuk Önnel a kezelés további részleteit is. 

Hogyan történik az altatásos fogászat a Móricz Dentalban?

 • Előzetes feszültségoldás: Ön kap egy feszültségcsökkentést szolgáló előkészítő tablettát és kényelmesen elhelyezkedett a műtéti székben.
 • Műszeres kontroll: az altatóorvos a teljes fogászati beavatkozás alatt montírozza a az Ön életfunkcióit: felhelyezi mellkasára az EKG elektródákat, ujjhegyére illeszti az oxigénszintet ellenőrző monitor érzékelőcsipeszeit. 
 • Infúzió felhelyezése: az aneszteziológus szakorvos a kar egy vénájába vénakanült helyez, amihez csatlakozik az infúzió, amibe a nyugtató- és fájdalomcsillapító szereket, az altatószert adagolja. 
 • Légutak biztosítása: mélyaltatás esetén, az öntudatlan állapot elérése után megtörténik a légutak biztosítása az orron keresztül vezetett rugalmas műanyag csövön keresztül. Ily módon nem fordulhat elő, hogy fogtörmelék, vagy vér jut a tüdőbe.
 • A fogászati vagy szájsebészeti beavatkozás elvégzése: kezelőorvosa a szájat szájterpesz alkalmazásával nyitja ki, és a korábbi tervezés alapján megtörténik a fogászati beavatkozás vagy a szájsebészeti műtét. 
 • Ébredési szakasz: a beavatkozás végének közeledtével az altatóorvos fokozatosan megszünteti a nyugtató- és fájdalomcsillapító szerek, az altatószer adagolását. Ahogy beindul a légzési aktivitás, az aneszteziológus eltávolítja a légutat biztosító csövet, majd Ön rövidesen felébred, fokozatosan visszanyeri tudatát. 
 • Altatást követő szakasz: a műtétet követően Ön egy erre a célra kialakított helyiségben pihenve várhatja az éberség visszatértét. Az ébredési folyamatot szorosan felügyeli az aneszteziológus szakorvos vagy asszisztense. Az ébredés általában gyors és könnyed. Mintegy 3 órával később, kontrollvizsgálatot követően Ön távozhat, de kizárólag kísérővel hagyhatja el a rendelőt!

Mennyibe kerül az altatásos fogászat a Móricz Dentalban?

Az altatás költségét Áraink menüpontunk alatt találhatja meg, ami magában foglalja a teljes altatási és ébresztési folyamatot, de nem foglalja magában a fogászati beavatkozás költségeit. A fogászati beavatkozás költségeiről részletesen egy személyes konzultáció keretében tudjuk tájékoztatni, ahol felmérjük fogai állapotát, fogászati diagnosztikát végzünk és az eredmények segítségével megállapítjuk a pontos diagnózist, valamint a szükséges beavatkozások elvégzését. 

Ki felel az altatásos fogászat sikeréért a Móricz Dentalban?

Budapesti rendelőnkben az altatások fogászati beavatkozások a lehető legbiztonságosabb körülmények között zajlanak, minden szükséges eszközzel és szakorvosokkal. Speciálisan képzett altató csapatunk: altató orvossal, altató asszisztenssel, valamint altató géppel. 

Mit kell tennie, ha Ön is szeretne élni az altatásos fogászat minden előnyével?

Amennyiben Ön is nagyobb szájsebészeti beavatkozás, fogbeültetés, vagy extrém félelem esetén altatásos fogászati kezeléseinket választja, akkor kérjen időpontot rendelőnkbe most vagy hívja a +36 1 3611 222 telefonszámot! Személyes konzultációnk során még részletesebben megismerheti az általunk alkalmazott módszereket és az altatásos fogászat tudnivalóit. 
Várjuk szeretettel!

Rólunk mondták

Pácienseink véleménye

B. István
Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal foglalkozni, az egyszerűbb módszert, a foghúzást javasolták.) Kérem juttassák el köszönetemet Makra Doktor Úrnak.
Sebők Bence (32)gyengeáramú szerelő
Végtelen félelmet érzek, ha csak a fogorvosra gondolok. De hála Dr. Gyuricza Péternek ez elmúlni látszik. Úgy kikapta a bölcsességfogamat, hogy gondolkodni sem volt időm. Nem azt mondom, hogy örömünnep volt, de sokkal rosszabbra számítottam. Köszönöm. Ez így sokkal jobb, hogy nem rettegek. Ha kell, a Móricz Dentalba fogok fogorvoshoz járni.
G. Ferenc (77)nyugdíjas; okl.villamosmérnök
Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A doktor úr tájékoztatása, munkavégzése KIVÁLÓ volt! Mellette érezni lehetett az asszisztense és doktor úr közötti maximális összeszokottságot, szinkronitást. Jószerével szó nélkül történt a kezelés közbeni együttműködésük. Persze nem lehet elfelejteni Renike állandóan bájos mosolygó arcát, segítőkész tanácsait sem. Munkájuk eredményeképpen ma már kiválóan sikerült fogsoromnak köszönhetően minőségileg megváltozott - majdnem teljes - életet élek! HÁLÁS KÖSZÖNETEM KIVÁLÓ MUNKÁJUKÉRT ! Jó egészséget,szerencsés életet kívánok,maradok tisztelettel : G. Ferenc Ui.: természetesen az ismeretlenég homályában dolgozó technikusgárdának is köszönet a kivitelezési munkájukért!!!
Hajnal Aranka (37)Biztonsági szakember
Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.
N. P. Róbert
Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a kezdetben kisebbnek tűnő lyuk betömését. Sőt, hazafelé már a rendszeres fogászati ellenőrzést is sikerült átbeszéltünk.
Szigety Bálint (54)gyógyszerész
Én Kalmár Gabriella visszatérő páciense vagyok. Azért szeretek hozzá járni, mert hihetetlen precíz és türelmes munkát végez, mindamellett nagyon betegbarát. Két bölcsességfog eltávolításon is túl vagyunk és egyáltalán nem volt olyan kellemetlen, mint amilyen a híre.
Kovács Imola (32)technológus
A tegnapi este hirtelen belehasított a fájdalom a fogamba, de úgy, hogy ilyen fájdalmat én még nem éreztem. Felhívtam a Móricz Dentalt és Dr. Gyuricza Péterhez kerültem, aki türelmesen, minden hisztimet elviselve kezelt. Kihúzta a jobb felső bölcsességfogamat, úgy, hogy nem éreztem fájdalmat, sőt, még ma sem. Minden kérdésemre válaszolt, még a kihúzott fogamat is megkaptam. Összességében tehát csak jót tudok mondani.  Kedvesek voltak az asszisztensek és gyorsan segítettek.
F.P. Éva
Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!
Gergely Taksony (24)joghallgató
Köszönettel tartozom Dr. Vécsey Zsombornak és kedves asszisztensének, a gyors és fájdalommentes bölcsességfog eltávolításért, és együtt érző türelmükért.
Cs. Barbara
Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek voltak, mint amatőr beteg, számomra professzionalitás érződött. A szükséges gyógyszereket szó nélkül felírták és további instrukciókkal láttak el. Utólagos problémát sem tapasztaltam. Melegen ajánlom a rendelőt és a továbbiakban is vissza fogok látogatni.
Gyarmathi Medárd (28)informatikus
Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogászati szűrővizsgálat I Móricz Dental Fogászat

Fogászati szűrővizsgálat

A fogászati szűrővizsgálat egy rutinszerű fogorvosi ellenőrzés, amelynek célja a szájüreg, a fogak és az íny állapotának felmérése, valamint a potenciális problémák korai felismerése. Amennyiben a fogászati problémákat időben felismerjük, elkerülhetjük a komolyabb problémák, esetleges fájdalmak kialakulását. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a fogászati szűrővizsgálatokról.

Tovább olvasom
Fogimplantátum gyakori kérdések I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum gyakori kérdések és szakértői válaszok

Alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a kérdéseket, amik a leggyakrabban felmerülnek a fogpótlásokkal, implantátumokkal kapcsolatban. A fogimplantátum gyakori kérdéseket implantációs specialistáink válaszolják meg.

Tovább olvasom
A cirkon korona tulajdonságai I Móricz Dental Fogászat

Miért érdemes cirkon koronát választani? A cirkon korona tulajdonságai

A cirkon korona tulajdonságai kiemelkedőek; mint fogpótlás, a fogászati technológiák legmodernebb vívmányait képviseli. A cirkónium-dioxid, amelyből ezek a koronák készülnek, egy rendkívül ellenálló kerámia típus, melyet különösen azért értékelnek a fogászatban, mert szilárdsága és tartóssága kiemelkedő. Emellett a cirkónium-dioxid magas fokú biokompatibilitása biztosítja, hogy a fogpótlás nem vált ki szervezetünkben semmilyen káros reakciót, így allergiás reakciók esélye minimálisra csökken.

Tovább olvasom
Fogászati kontroll | Móricz Dental Fogászat

Fogászati kontroll

A rendszeres fogászai kontroll létfontosságú a szájhigiénia és a fogak egészségének fenntartása érdekében. A többlépéses fogászati kontroll segítségével időben észre lehet venni, és kezelni a kisebb fogászati problémákat, megelőzve ezzel, hogy komolyabbak alakuljanak ki.

Tovább olvasom
Cirkon korona vagy porcelán korona? I Móricz Dental Fogászat

Cirkon korona vagy porcelán korona? Melyik a legjobb választás Önnek?

Ha Önnek új fogpótlásra van szüksége, akkor szembesülhet egy döntési szituációval. Melyiket válassza? A cirkon koronát vagy porcelán koronát? Mindkét típusú koronának megvannak az előnyei és hátrányai, így a választás nem mindig egyszerű. Ismerje meg a cirkon korona és a porcelán korona tulajdonságait, hogy megalapozott döntést tudjon hozni ebben a fontos kérdésben. 

Tovább olvasom

Rólunk mondták