Dr. Sebestyén Apollónia Kincső fogorvos | Móricz Dental

Dr. Sebestyén Apollónia Kincső fogorvos | Móricz Dental Fogászat

Dr. Sebestyén Apollónia Kincső fogorvos

Fogorvos

Specialitás: gyermekfogászat

2018-ban diplomáztam a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Fogorvosi karán. Ezután Budapesten kezdtem praktizálni. Magyar, angol és román nyelven beszélek.
Gyerekkorom óta jómagam is számos alkalommal ültem a fogorvosi székben páciensként, így egész fiatalon elhatároztam, hogy fogorvos leszek. A gyermekfogászat áll hozzám a legközelebb, mivel úgy gondolom, hogy innen indul ki az, hogy felnőtt korban a páciensek számára mennyire lesz fontos a szájhigiéné, illetve a fogak kezelése. Ha valakinek már kora gyermekkorban rossz tapasztalatai vannak, akkor később nagyon nehéz bevezetni a fogorvosi kezelésekbe az átélt traumák miatt. Éppen ezért a tejfogak kezelése ugyanolyan fontos, mint a maradó fogazaté. 
A mai felnőttek kb. 70%-a azért nem jár fogorvoshoz, mert fiatal korukban valamiféle trauma érte őket. A traumát okozhatta a nem kifejezetten megértő fogorvos, a fájdalmas fogászati kezelések stb. A gyermekeknél az egyik legfontosabb feladat a fogorvostól való félelem megelőzése, ezért mindenképpen ajánlott akár olyan helyzetben is elhozni a kis pácienseket, amikor nincsen különösebb panaszuk. Ez azért jó, mert megszokják a rendelői környezetet és a fogorvos jelenlétét. Ha a kisgyermek megszokja a látogatásokat a fogorvosnál, akkor idősebb korában sem fog félni a kezelésektől. 
A beavatkozások minden lépését elmagyarázom a pácienseimnek, felkészítem őket arra, hogy milyen érzésre számíthatnak, és hogy nincs mitől félniük. Nagy türelem és tapasztalat szükséges ahhoz, hogy semmilyen negatív élmény ne érje a legkisebb pácienseket. Fontos számomra, hogy a fogorvosi székben szeretve és biztonságban érezzék magukat a gyerekek, és a legnagyobb türelemmel forduljak feléjük.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Fogimplantátum beültetés lépései, tudnivalók I Móricz Dental Fogászat

Fogimplantátum beültetés lépései

Szakszerű fogimplantátum beültetés a Móricz Dental Fogászaton és Szájsebészeten, nemzetközi tapasztalattal rendelkező fogorvosokkal, és szájsebész kollégákkal. A legmodernebb eszközparkkal, hatékony, és fájdalommentes fogászati eljárásokkal várjuk pácienseinket Budapest egyik legkönnyebben megközelíthető csomópontján, a Móricz Zsigmond körtéren.

Tovább olvasom
Fogzománc kopás I Móricz Dental Fogászat

Fogzománc kopás I Miért kopik el a fogzománc?

A fogzománc kopás egy viszonylag gyakori jelenség, amit egy kis odafigyeléssel könnyen el lehet kerülni. Nézzük, mi okozza a fogzománc kopását, és mit lehet ellene tenni!

Tovább olvasom
Implantátum típusok I Móricz Dental Fogászat

Implantátum típusok

Alábbi cikkünkben a fogászati implantátum típusokról gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat, hiszen fogászatunkon is gyakran merülnek fel ezzel kapcsolatos kérdések. Fogorvos specialistáink segítségével igyekeztünk a fogimplantátum típusokkal kapcsolatos minden kérdést megválaszolni.

Tovább olvasom
Fog felépítés: Miként zajlik a fog felépítése? I Móricz Dental Fogászat

Fog felépítés: Miként zajlik a fog felépítése?

A Móricz Dental Fogászaton a legszakszerűbb eljárásokkal történik a fog felépítése. Milyen módszereket, eljárásokat alkalmazunk, hogyan zajlik a fog felépítés folyamata? Ismerje meg a legfontosabb információkat!
 

Tovább olvasom
Professzionális fogkő leszedés | Móricz Dental Fogászat

Professzionális fogkő leszedés

A professzionális fogkő leszedés nemcsak fogai szépségének megőrzésében segít, hanem abban is, hogy egészséges legyen fogazata, és elkerülje az olyan fogászati problémákat, amik akár a fogai elvesztésével is járhatnak. Ebben a cikkben leírunk mindent, amit a professzionális fogkő leszedésével kapcsolatban tudni kell.

Tovább olvasom