Dr. Sebestyén Apollónia Kincső fogorvos | Móricz Dental

Dr. Sebestyén Apollónia Kincső fogorvos | Móricz Dental Fogászat

Dr. Sebestyén Apollónia Kincső fogorvos

Fogorvos

Specialitás: gyermekfogászat

2018-ban diplomáztam a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Fogorvosi karán. Ezután Budapesten kezdtem praktizálni. Magyar, angol és román nyelven beszélek.
Gyerekkorom óta jómagam is számos alkalommal ültem a fogorvosi székben páciensként, így egész fiatalon elhatároztam, hogy fogorvos leszek. A gyermekfogászat áll hozzám a legközelebb, mivel úgy gondolom, hogy innen indul ki az, hogy felnőtt korban a páciensek számára mennyire lesz fontos a szájhigiéné, illetve a fogak kezelése. Ha valakinek már kora gyermekkorban rossz tapasztalatai vannak, akkor később nagyon nehéz bevezetni a fogorvosi kezelésekbe az átélt traumák miatt. Éppen ezért a tejfogak kezelése ugyanolyan fontos, mint a maradó fogazaté. 
A mai felnőttek kb. 70%-a azért nem jár fogorvoshoz, mert fiatal korukban valamiféle trauma érte őket. A traumát okozhatta a nem kifejezetten megértő fogorvos, a fájdalmas fogászati kezelések stb. A gyermekeknél az egyik legfontosabb feladat a fogorvostól való félelem megelőzése, ezért mindenképpen ajánlott akár olyan helyzetben is elhozni a kis pácienseket, amikor nincsen különösebb panaszuk. Ez azért jó, mert megszokják a rendelői környezetet és a fogorvos jelenlétét. Ha a kisgyermek megszokja a látogatásokat a fogorvosnál, akkor idősebb korában sem fog félni a kezelésektől. 
A beavatkozások minden lépését elmagyarázom a pácienseimnek, felkészítem őket arra, hogy milyen érzésre számíthatnak, és hogy nincs mitől félniük. Nagy türelem és tapasztalat szükséges ahhoz, hogy semmilyen negatív élmény ne érje a legkisebb pácienseket. Fontos számomra, hogy a fogorvosi székben szeretve és biztonságban érezzék magukat a gyerekek, és a legnagyobb türelemmel forduljak feléjük.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Legjobb fogpótlás – Móricz Dental Fogászat

Legjobb fogpótlás – Melyik a legjobb fogpótlás?

Hiányos fogai számára a legjobb fogpótlást keresi? Szeretné, ha újra ép lenne fogazata, helyreállna a rágása, és megszépülne a mosolya? A Móricz Dental nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fogászati specialistái nemcsak megtalálják Ön számára a legjobb fogpótlást, hanem be is helyezik azt, ráadásul fájdalommentesen! 

Tovább olvasom
Implantációs fogpótlás - Móricz Dental Fogászat

Implantációs fogpótlás

Ismerje meg az implantációs fogpótlás módszereit, az implantációs fogpótlás típusait. Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb információkat az implantációs fogpótlással kapcsolatban, amennyiben további kérdései vannak fogászatunkon állunk rendelkezésére! 

Tovább olvasom
Fogszuvasodás kialakulásának okai - Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Fogszuvasodás kialakulásának okai - Mitől alakul ki a fogszuvasodás?

A fogszuvasodás korunk igazi népbetegsége. Nemzetközi tanulmányok szerit a felnőtt lakosság közel 90%-át érinti ez a fogászati probléma. Mire vezethetők vissza a fogszuvasodás kialakulásának okai, mik okozzák a problémát? Miért ilyen gyakori a fogszuvasodás kialakulása, mire kell figyelni a megelőzéskor? 

Tovább olvasom
Ínysorvadás következményei I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Ínysorvadás következményei I Akár a fogak elvesztésével is járhat!

Sajnos nagyon sokan tartanak valamilyen okból a fogorvosoktól, pedig a Móricz Dentalban alkalmazott fogászati eljárások egyáltalán nem fájdalmasak, fogorvosaink nemcsak profik, hanem nagyon kedvesek is. Fogorvoshoz járni azért fontos, mert a nem kezelt problémáknak súlyos következményei lehetnek, nem is gondolná az ínysorvadás következményei milyen súlyosak lehetnek!  Melyek az ínysorvadás következményei, hogyan lehet elkerülni az ínysorvadás következményeit?

Tovább olvasom
Fogbeültetés lépései I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Impalntációs Központ

Fogbeültetés lépései

A legtöbb páciensünk idegesen lép be fogászatunk ajtaján, amikor fogbeültetés előtt áll, mi pedig minden egyes alkalommal elmondjuk, hogy félelemre semmi ok. A fogbeültetés lépései teljesen fájdalommentesek. Természetesen megnyugtatásképpen részletesen is elmondjuk a fogbeültetés lépéseit és igyekszünk minden felmerülő kérdésre választ adni.

Tovább olvasom