Dr. Sebestyén Apollónia Kincső fogorvos | Móricz Dental

Dr. Sebestyén Apollónia Kincső fogorvos | Móricz Dental Fogászat

Dr. Sebestyén Apollónia Kincső fogorvos

Fogorvos

Specialitás: gyermekfogászat

2018-ban diplomáztam a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Fogorvosi karán. Ezután Budapesten kezdtem praktizálni. 
Gyerekkorom óta jómagam is számos alkalommal ültem a fogorvosi székben páciensként, így egész fiatalon elhatároztam, hogy fogorvos leszek. A gyermekfogászat áll hozzám a legközelebb, mivel úgy gondolom, hogy innen indul ki az, hogy felnőtt korban a páciensek számára mennyire lesz fontos a szájhigiéné, illetve a fogak kezelése. Ha valakinek már kora gyermekkorban rossz tapasztalatai vannak, akkor később nagyon nehéz bevezetni a fogorvosi kezelésekbe az átélt traumák miatt. Éppen ezért a tejfogak kezelése ugyanolyan fontos, mint a maradó fogazaté. 
A mai felnőttek kb. 70%-a azért nem jár fogorvoshoz, mert fiatal korukban valamiféle trauma érte őket. A traumát okozhatta a nem kifejezetten megértő fogorvos, a fájdalmas fogászati kezelések stb. A gyermekeknél az egyik legfontosabb feladat a fogorvostól való félelem megelőzése, ezért mindenképpen ajánlott akár olyan helyzetben is elhozni a kis pácienseket, amikor nincsen különösebb panaszuk. Ez azért jó, mert megszokják a rendelői környezetet és a fogorvos jelenlétét. Ha a kisgyermek megszokja a látogatásokat a fogorvosnál, akkor idősebb korában sem fog félni a kezelésektől. 
A beavatkozások minden lépését elmagyarázom a pácienseimnek, felkészítem őket arra, hogy milyen érzésre számíthatnak, és hogy nincs mitől félniük. Nagy türelem és tapasztalat szükséges ahhoz, hogy semmilyen negatív élmény ne érje a legkisebb pácienseket. Fontos számomra, hogy a fogorvosi székben szeretve és biztonságban érezzék magukat a gyerekek, és a legnagyobb türelemmel forduljak feléjük.

Biztonságos fogászati ellátások

Gyors és professzionális fogászati segítség. Kérjük, adja meg elérhetőségét, visszahívjuk!

Hasznos cikkek

Rossz fogak ellen I Móricz Dental Fogászat

Rossz fogak ellen – Mit tehetünk?

Megszámolni is nehéz, hogy mennyiszer hangzott el az alábbi kérdés rendelőnk falai között: „Rossz fogak ellen mit tehetünk?” Azoknak, akik bejelentkeznek hozzánk konzultációra, dentálhigiéniai tanácsadásra jól tudják a választ, hiszen személyre szabott tanácsokat kaptak fogászati specialistáinktól! Most azonban azoknak is szeretnénk néhány rossz fogak elleni jó tanáccsal szolgálni, akik még személyesen nem kerestek fel minket panaszaikkal.

Tovább olvasom
Fogászati CT Budapesten I Móricz Dental Fogászat

Fogászati CT Budapesten

A fogászati CT Budapesten egy átfogó képet ad fogai állapotáról, az esetleges problémákról, azok pontos helyéről, nagyságáról. Bizonyos fogászati kezeléseket CT felvétel nélkül nem lehet elkezdeni, hiszen pontos diagnosztika nélkül nem lehet a megoldás sem hatékony! Minden, amit érdemes tudni a fogászati CT-ről, hogyan zajlik a folyamat, és hogy mennyire biztonságos! 

Tovább olvasom
Foghiány következményei | Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Foghiány következményei: ezért kell pótolni a hiányzó fogakat

A foghiány következményei sokkal súlyosabbak lehetnek, mint hogy nem esztétikus a mosolya. Bár a mindennapi megjelenést is képes tönkretenni egy-egy hiányzó fog, de mivel fontos rágófunkcióval bírnak fogaink, az emésztést is befolyásolják. Az alábbi cikkben a foghiány következményeit mutatjuk be részletesen. Amennyiben Önnek is hiányzó foga, fogai vannak, mindenképpen érdemes elolvasni!

Tovább olvasom
Mozgó fog okai I Móricz Dental Fogászat Esztétikai és Implantációs Központ

Mozgó fog okai – Mitől mozoghatnak a fogak?

Mik lehetnek a mozgó fog okai? Miért van az, ha egy fog elkezd apró mozdulatokat tenni, nem stabil? A mozgó fogaknak számtalan oka lehet, alábbi cikkünkben erre fogunk részletesen kitérni! 

Tovább olvasom
Fogínysorvadás kezelése Budapesten I Móricz Dental Fogászat

Fogínysorvadás kezelése Budapesten

A fogínysorvadás kezelése nem egyszerű, de nem lehetetlen. Fontos már az elején tisztázni, hogy mindenképpen szakértő segítségére van szükség, otthoni módszerekkel nem lehetséges a fogínysorvadás kezelése. Amennyiben Ön is érintett, kérjen segítséget a Móricz Dental szakértő, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező kollégáitól!

Tovább olvasom